Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Φυσικά και υγιεινά ροφήματα από τριαντάφυλλα

Το τριαντάφυλλο θεωρείται ο βασιλιάς των λουλουδιών. Η ομορφιά του ήταν αντικείμενο θαυμασμού από την αρχαιότητα από τους Αιγυπτίους, του...

Το τριαντάφυλλο θεωρείται ο βασιλιάς των λουλουδιών. Η ομορφιά του ήταν αντικείμενο θαυμασμού από την αρχαιότητα από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους μέχρι και σήμερα. Εκτός από την ομορφιά του, το τριαντάφυλλο διαθέτει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.
Είναι πολύ ανθεκτικό, έχει επίδραση σε κάθε περιοχή του σώματος και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C, Β3, Ε και F. Η μυρωδιά του τριαντάφυλλου βελτιώνει τη διάθεση ενώ οι ουσίες που περιέχονται στα φύλλα ενισχύουν την καρδιά και τα νεύρα. Το τσάι από τριαντάφυλλο καθαρίζει το αίμα και έχει καταπραϋντική επίδραση. Το τριαντάφυλλο βοηθά στη θεραπεία του πονόλαιμου, των ρευματισμών, του ίκτερου, την αποτοξίνωση του ήπατος, τη θεραπεία της ζαλάδας και του πονοκέφαλου ενώ αποκαθιστά την εντερική χλωρίδα μετά από τη χρήση αντιβιοτικών. Βοηθά επίσης στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόρροιας και ιδίως της βαριάς. Εκτός από τη μορφή τσαγιού, τα τριαντάφυλλα είναι ωφέλιμα με τη μορφή σιροπιού από τα πέταλά του.

Το φυτό αυτό αρχίζει να ανθίζει στα τέλη Μαΐου και οι σπόροι του ωριμάζουν τον Αύγουστο. Μετά τη συγκομιδή και την απομάκρυνση των εντόμων, τα πέταλα αποξηραίνονται σε ένα θερμό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η αποξήρανση διαρκεί ως και 1 εβδομάδα, αλλά για να διατηρηθεί η φρεσκάδα, η ποιότητα και η γεύση τους θα πρέπει να διατηρούνται σε κλειστά γυάλινα βάζα σε ένα ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Αυτό το είδος τσαγιού δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες χωρίς προηγουμένως να έχουν συνεννοηθεί με τον γιατρό τους καθώς και για όσους έχουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη. Όσοι είναι πολύ ευαίσθητοι, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως το λαχάνιασμα, το ρέψιμο και η ναυτία. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, σταματήστε αμέσως την κατανάλωση του τσαγιού.

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου βρίσκεται σε αρκετά καλλυντικά και αρώματα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το πρόσωπο και το σώμα και ιδιαιτέρως για το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα, όπως επίσης και για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Αυτό το έλαιο είναι αρκετά ακριβό και πολύτιμο και γι’ αυτό τον λόγο ονομάζεται βασιλιάς των αιθέριων ελαίων. Η παραγωγή είναι δύσκολη και απαιτείται μια τεράστια ποσότητα από τα πέταλα των λουλουδιών (περίπου 3000 kg) για την παραγωγή μόλις 1 λίτρου ελαίου. Από την άλλη πλευρά, λόγω της υψηλής του πυκνότητας, μόνο μια μικρή ποσότητα είναι επαρκής στην αρωματοθεραπεία και την παρασκευή αρωμάτων. Το έλαιο αποτελεί καλό αντικαταθλιπτικό και αφροδισιακό.

Το ροδόνερο προέρχεται από την απόσταξη ατμού από τριαντάφυλλο και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ακμής στο πρόσωπο. Διαθέτει καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Ένα μπάνιο με ροδόνερο βοηθά στη θεραπεία των ρευματισμών.
Αρωματικά ροφήματα

Σιρόπι από ροδοπέταλα


– 2 χούφτες ροδοπέταλα

– 1/2 λίτρο νερού


Ρίξτε 1/2 λίτρο βραστό νερό πάνω από τα ροδοπέταλα και αφήστε το μείγμα να παραμείνει σε ακινησία για 24 ώρες. Στη συνέχεια στραγγίξτε το και βράστε το μαζί με 250 γραμμάρια ζάχαρης. Στο τέλος προσθέστε τον χυμό 1 λεμονιού και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αυτό το σιρόπι βοηθά στη θεραπεία του πόνου στους αεραγωγούς. Πρέπει να πίνετε από 2 ως 4 κουταλιές από το μείγμα αυτό καθημερινά.

Τσάι από ροδοπέταλα
– 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα και θρυμματισμένα ροδοπέταλα

– 300 ml νερό


Ρίξτε 300 ml βραστό νερό πάνω από τα ροδοπέταλα και αφήστε το μείγμα να σταθεί ακίνητο από 5 ως 10 λεπτά σε ένα καλυμμένο δοχείο. Στραγγίξτε το μείγμα και στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γίνει το τσάι πιο γλυκό. Προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη γεύση, μπορείτε να επιλέξετε πέταλα με έντονη μυρωδιά και λιγότερο ξηρά.



enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια