BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και αρακά

Υλικά για 2-4 άτομα

- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 500 γραμμάρια κέτσαπ
- 250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- παρμεζάνα για το πασπάλισμα
- 1 πακέτο κανελόνια άβραστα
- ¾ του κιλού κιμά κοτόπουλου
- ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό

Εκτέλεση


  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την κανέλα, τη μία κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  2. Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε τη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, την μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια (άβραστα) σφιχτά και τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ διπλά-διπλά χωρίς να έχουν κενό μεταξύ τους.
  5. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  6. Στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα παρμεζάνα και τελειώνουμε το φαγητό μας στο γκριλ  για 5 λεπτά μέχρι να κάνει κρουστά η παρμεζάνα.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget