Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Βάλσαμο για την καλή λειτουργία της καρδιάς η βιταμίνη C

Την ευεργετική δράση της βιταμίνη C στην καλή λειτουργία της καρδιάς, καταδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...

Την ευεργετική δράση της βιταμίνη C στην καλή λειτουργία της καρδιάς, καταδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανέλυσαν στοιχεία από 100 χιλιάδες ενήλικες, διαπιστώνοντας ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C στο αίμα, που προέρχονται από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Όπως κατέγραψαν, οι συμμετέχοντες με την υψηλότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είχαν 15% και 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πρόωρου θανάτου αντιστοίχως, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν σπάνια φρούτα και λαχανικά.

«Η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί μια φυσική μέθοδο αύξησης της συγκέντρωσης βιταμίνης C στο αίμα, η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πρόωρου θανάτου», σημείωσαν οι ερευνητές, υπογραμμίζοντας ότι είναι προτιμότερο να λαμβάνουν φυσικά τη βιταμίνη C, παρά από συμπληρώματα διατροφής.

Σημειώνεται ότι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, εκτός από τα πορτοκάλια, είναι: η παπάγια, η κόκκινη πιπεριά, το μπρόκολο, οι φράουλες, το θυμάρι και ο μαϊντανός, το ακτινίδιο και το κουνουπίδι.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Δεν υπάρχουν σχόλια