BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Bowtech: Μια εξαιρετική μέθοδος για το μυοσκελετικό σύστημα

BOWTECH

Απλότητα στην κίνηση, επιτυχία στο αποτέλεσμα

Η Τεχνική Bowen εμπνεύστηκε και τελειοποιήθηκε μετά από μελέτη και πρακτική από τον Thomas A. Bowen (1916- 1982) στην Βικτώρια της Αυστραλίας. Η κλινική που διατηρούσε ο Bowen δεχόταν 13.000 ασθενείς το χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα της κυβέρνησης της Βικτώρια για τους επαγγελματίες των συμπληρωματικών μεθόδων υγείας.

Το 1974 ο Tom Bowen προσκάλεσε τους οστεοπαθητικούς Oswald και Elaine Rentsch για να μελετήσουν μαζί του την τεχνική. Για τα επόμενα τρία χρόνια εκπαιδεύτηκαν και κατέγραψαν συστηματικά την τεχνική του. Το 1987 ίδρυσαν την Ακαδημία Bowtech της Αυστραλίας με σκοπό να διατηρηθεί και να διδαχθεί η τεχνική στην αυθεντική της μορφή σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 16.000 άτομα σε 25 χώρες έχουν διδαχθεί την τεχνική Bowen.

Το Bowtech είναι μια ολιστική, ήπια, θεραπευτική μέθοδος με δυναμικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση.

Η Τεχνική Bowen είναι υπόδειγμα απλότητας. Επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα. Αποτελείται από μια ακολουθία ήπιων κινήσεων μεγάλης ακρίβειας που εφαρμόζεται με τα χέρια, με καθορισμένη σειρά, πάνω στους μύες, τένοντες, συνδετικό ιστό, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Μεταξύ των κινήσεων αυτών υπάρχουν τακτικές παύσεις, ώστε να δοθεί χρόνος στο σώμα να ανταποκριθεί στην τεχνική. Εφαρμόζεται πάνω από ελαφριά ρούχα, με τον δέκτη ξαπλωμένο στο κρεβάτι.

Το Bowtech επιφέρει στο σώμα βαθιά χαλάρωση, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λεμφική παροχεύτεση και αποβολή τοξινών, τόνωση και ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος. Το σώμα από την φύση του είναι τέλειο και διαθέτει τη δύναμη της αυτοθεραπείας, επαναφέροντας τον εαυτό του σε κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας εάν χρειαστεί.

Έτσι με την απλότητα των κινήσεων, η τεχνική Bowen προσφέρει ελάχιστη εξωτερική παρεμβολή σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα και δίνοντας την ευκαιρία, το χώρο και το χρόνο στο σώμα να λειτουργήσει μόνο του και με όλη τη δυναμική του.

Στον εγκέφαλο του ανθρώπου είναι καταγεγραμένες όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται και όλα τα αρχεία για τις ασθένειες που έχουμε περάσει. Με αυτό τον τρόπο με κάθε κίνηση Bowtech ο εγκέφαλος μέσω του νευρικού συστήματος δέχεται το μήνυμα του σώματος που πονάει, επεξεργάζεται την πληροφορία και με την σειρά του στέλνει το κατάλληλο αυτοθεραπευτικό μήνυμα στο μέρος του σώματος που πονάει και έχει ανάγκη εξισορρόπησης και ίασης.

Στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης γίνονται μελέτες και μια εκτεταμένη έρευνα με βάση το ηλεκτροκαρδιογράφημα, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το ανακλαστικό Hoffman, την εξέταση ούρων και σιέλου κ.λπ. για να αποδείξουν και να υποστηρίξουν επιστημονικά τη θεωρία του Tom Bowen, ότι ο άνθρωπος αποτελεί μία ενότητα που επηρεάζεται από τις κινήσεις Bowen.

Η ήπια προσέγγιση δίνει την ευκαιρία στους συσπασμένους μύες να χαλαρώσουν εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να καταπονείται το σώμα από δυναμικές και επίπονες μαλάξεις.

Κατά την διάρκεια των τακτικών παύσεων ο θεραπευτής εγκαταλείπει το θεραπευτικό χώρο, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο δέκτη να ηρεμήσει και στην αυτοθεραπευτική του δύναμη και ικανότητα να λειτουργήσουν.

Οι περιπτώσεις που ανταποκρίνονται θετικά στο Bowtech είναι εξαιρετικά πολλές, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις παρακάτω:

– πονοκέφαλοι

– ημικρανίες

– ίλιγγοι

– πόνοι στον αυχένα, πλάτη και μέση

– ανισορροπίες κροταφογναθικής άρθρωσης

– κύφωση

– σκολίωση

– αναπνευστικά προβλήματα

– άσθμα

– αλλεργική ρινίτιδα

– δυσκαμψία ώμου

– πονεμένος ώμος

– σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

– επικονδυλίτιδες

– τενοντίτιδες

– προβλήματα ισχίων, γονάτων, αστραγάλων

– πεπτικές διαταραχές – γαστρεντερικά προβλήματα

– γυναικολογικά προβλήματα – ορμονικές διαταραχές

– πόνοι περιόδου – ακανόνιστος κύκλος

– προβλήματα νεφρών και ουροποιητικού συστήματος

– συμπτώματα άγχους και πανικού

– σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Όσοι εφαρμόζουν την Τεχνική Bowen, ζητούν ιατρική γνώμη όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η Τεχνική Bowen είναι συμπληρωματική θεραπεία και ενώ μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, παράλληλα συμπληρώνει και ενισχύει κάποιες άλλες θεραπευτικές μεθόδους όπως η Ομοιοπαθητική, Ανθοθεραπεία, Συμβατική Ιατρική, Aura-soma, Ρέικι, Γιόγκα. Δεν συνδυάζεται όμως με τις μεθόδους που απαιτείται μάλαξη ή πίεση.

Το Bowtech είναι μια υπέροχη τεχνική, ευφυέστατη, ευέλικτη, εντυπωσιακή, η οποία παρέχει στον άνθρωπο φροντίδα υγείας, πρόληψη και θεραπεία.

Άνθρωπο ταλαιπωρημένοι για πολύ καιρό έως και χρόνια από ασθένειες, τραυματισμούς, ανισορροπίες, οι οποίοι είχαν δεχθεί τα μηνύματα ότι πρέπει να ζουν με την ασθένειά τους ή με τους πόνους τους που εφαρμόζουν στο σώμα τους την Τεχνική Bowen απολαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις πλήρη ίαση και κάποιοι καλύτερη ποιότητα ζωής για όλη τους την ζωή.

Η συστηματική χρήση του Bowtech αναζωογονεί και ενεργοποιεί το φυσικό σώμα, αλλά επίσης και το συναισθηματικό και νοητικό σώμα. Γι’ αυτό άλλωστε κατατάσσεται στις ολιστικές θεραπείες. Ο άνθρωπος είναι ενότητα Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα και το Bowtech καθαρίζοντας και αναζωογονώντας το φυσικό σώμα, συναίσθημα και νου ανοίγει το δρόμο για να δράσει το πνεύμα.

Αικατερίνα Λαουρδέκη – Θεραπεύτρια Bowtech




Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget