Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Φυσικές συνταγές για πρησμένους αστραγάλους, πέλματα και πόδια

Αν υποφέρετε από οίδημα οπουδήποτε στο σώμα σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι μόνο δυσάρεστο αλλά κι ενοχλητικό. Όταν το πρόβλημα ...

Αν υποφέρετε από οίδημα οπουδήποτε στο σώμα σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι μόνο δυσάρεστο αλλά κι ενοχλητικό. Όταν το πρόβλημα επηρεάζει τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πέλματα όμως, είναι ακόμη περισσότερο ενοχλητικό. Και δυστυχώς αυτές οι περιοχές εμφανίζουν πιο συχνά οίδημα. Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που παρουσιάζουν συνεχή οιδήματα στις περιοχές αυτές, ίσως αισθάνεστε κάπως σαν να περπατάτε μαζί με μια μπάλα αναπήδησης δεμένη στα πόδια σας συνεχώς. Για τις γυναίκες ειδικά, κάτι τέτοιο μπορεί να τις εμποδίσει να φορέσουν ψηλά τακούνια.


Μια λύση είναι να πάτε στον γιατρό και να πάρετε κάποιο είδος αναλγητικού (όπως η ασπιρίνη). Αν το πρήξιμο είναι σοβαρό, θα μπορούσατε να κάνετε ακόμη και μια επώδυνη ένεση στεροειδών. Οι περισσότεροι από εμάς μάλλον δεν θα βασιζόμασταν στα φάρμακα προκειμένου να διατηρήσουμε τα πόδια μας σε φυσιολογική κατάσταση. Τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν λοιπόν;

Τρόπος ζωής
Η καλύτερη άμεση και βραχυπρόθεσμη θεραπεία για τα πρησμένα πόδια και αστραγάλους είναι να εφαρμόσετε την τεχνική «RICE» (Ανάπαυση, Πάγος, Ελαστικός επίδεσμος και Ανύψωση του ποδιού). Οι τεχνικές αυτές θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, αφού καθιστούν ευκολότερη τη ροή των υγρών και τη φυσιολογική κυκλοφορία τους σε όλο το σώμα. Φυσικά, δεν είναι δυνατό να ξαπλώνετε με τα πόδια σας ψηλά κάθε φορά που χρειάζεται να μειώσετε το οίδημα! Μπορείτε να φοράτε όλη την ώρα κάλτσες συμπίεσης, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να βοηθηθείτε.

Αφού λοιπόν δεν γίνεται να έχετε πάγο τοποθετημένο στα πόδια σας όλη την ημέρα, προσπαθήσετε να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη και βεβαιωθείτε ότι οι κάλτσες σας αφήνουν στα πόδια περιθώρια να αναπνέουν. Επίσης, μην αφήνετε τα πόδια σας εγκλωβισμένα πάρα πολλές ώρες μέσα σε στενά παπούτσια! Ένας άλλος ακατάλληλος τύπος παπουτσιού είναι τα ψηλά τακούνια. Ψάξτε για άνετα παπούτσια και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Θυμηθείτε: προηγείται η υγεία από την αισθητική!

Η άσκηση αποτελεί επίσης μια καλή μακροπρόθεσμη λύση. Αν και δεν θα παρουσιάσετε άμεση ανακούφιση, θα βελτιώσετε την κυκλοφορία σας σε μακροπρόθεσμη βάση και αυτό θα μειώσει το οίδημα το οποίο είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης αίματος.

Φυσικές ουσίες
Αν δεν θέλετε να πάρετε χάπια, δοκιμάστε να καταναλώσετε κάποια τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Η ανεπάρκεια μαγνησίου οδηγεί σε οίδημα και υπάρχουν πολλές πηγές που περιέχουν αυτό το μεταλλικό στοιχείο. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε φυσικά αγγειοδιασταλτικά όπως το σκόρδο, το οποίο διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά στην αραίωση του αίματος. Έχετε υπόψη ότι η καφεΐνη είναι αγγειοσυσταλτικό συστατικό και έτσι ίσως φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το πόσιμο νερό είναι επίσης μια καλή ιδέα. Δεν συμβάλλει μόνο στην αραίωση του αίματος, αλλά και στη μείωση του υπερβολικού αλατιού στον οργανισμό. Έτσι, θα εξισορροπηθούν οι ηλεκτρολύτες σας και θα έχετε διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία σας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση αφυδάτωσης! Στόχος σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 ποτήρια νερού την ημέρα (μην υπερβείτε όμως τα 10).



Δεν υπάρχουν σχόλια