BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι είδους ασθένειες μπορεί να κρύβει η δίψα;

Όταν διψάμε το σώμα μας προσπαθεί με τον τρόπο του να μας πει ότι προσπαθεί να διατηρήσει επαρκή αποθέματα νερού, με άλλα λόγια να πιούμε νερό. Το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, προστατεύει από την αφυδάτωση και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Εκτός λοιπόν από τα φυσικά αίτια που προκαλούν τη δίψα μπορεί να κρύβονται και σοβαρές παθήσεις.

Διαβήτης
Η δίψα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του διαβήτη, μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Άλλα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια ή αύξηση βάρους, τραυματισμοί που θεραπεύονται αργά και συχνή ούρηση.

Αφυδάτωση
H δίψα είναι ένα σύμπτωμα αφυδάτωσης. Το στόμα μπορεί να είναι ξηρό και κολλώδες και να έχετε μειωμένη ούρηση. Μπορεί επίσης να έχετε πονοκέφαλο και ξηροδερμία. 

Παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος
Τα υγρά του σώματος μπορεί να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, λόγω ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε δίψα.

Άποιος διαβήτης
Είναι μία ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Ο ασθενής έχει πολυουρία γιατί αφυδατώνεται γρήγορα και κατά συνέπεια έντονη δίψα.

Κακή διατροφή
Η δίψα μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή σας. Όσοι τρώνε πικάντικα ή αλμυρά τρόφιμα μπορούν να έχουν αίσθημα δίψας πιο συχνά από ό, τι εκείνοι που καταναλώνουν άλλα τρόφιμα.



http://voicenews.gr/index.php/ygeia/32677-2015-07-31-12-38-30.html

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget