BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κοιμηθείτε γυμνοί, κάνει καλο! Τι δείχνουν έρευνες

Ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται γυμνός, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, και αυτό φαίνεται πως παρέχει μια σειρά από οφέλη στην υγεία.
Μεταξύ των θετικών επιπτώσεων που έχει ο… γυμνός ύπνος είναι η βελτίωση της ορμονικής ισορροπίας, το λιγότερο λίπος στην κοιλιά, ακόμα και το καλύτερο… σεξ!
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει πως όταν δεν παραμένουμε πολύ ζεστοί στον ύπνο μας αυτό μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα.



Ενίσχυση ορμονών αντι-γήρανσης
Διατηρώντας το σώμα ή το υπνοδωμάτιο σου πολύ ζεστό (πάνω από 21˚C) διακόπτεις την απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και την αυξητική ορμόνη. Όταν κοιμόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, απελευθερώνεται μελατονίνη, η οποία προκαλεί μια πολύ μικρή αλλά κρίσιμη δροσιά στο σώμα.
Καθώς πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη η οποία κάνει τα αναγεννητικά της μάγια. Ο ίδιος ο ύπνος έχει ανακηρυχθεί μαγικό χάπι ακριβώς επειδή ενθαρρύνει την απελευθέρωση αυτής της νεανικής ορμόνης που βελτιώνει μέχρι και την αθλητική σου απόδοση!


Βαθύτερος ύπνος
Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες μορφές αϋπνίας είναι συνδεδεμένες με την λανθασμένη κυκλοφορία της θερμοκρασίας του σώματος και την αδυναμία να κρυώσει αρκετά το σώμα έτσι ώστε να μπει σε ένα βαθύτερο στάδιο ύπνου. Κατεβάζοντας την θερμοκρασία του σώματος έστω και έναν βαθμό Κελσίου, τα ποσοστά ύπνου στο 3ο και 4ο στάδιο αυξάνονται και οι άνθρωποι δεν ξυπνούν τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Βοηθά στο καλύτερο σεξ
Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι γυμνοί με το σύντροφό σας, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ελέγχει τη σεξουαλική διέγερση.


Βοηθά στην ψυχική διάθεση
O γυμνός ύπνος θα δημιουργήσει μια γενναιόδωρη ώθηση ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που κάνει καλό στην υγεία και την ψυχική διάθεση. Η παραγωγή της ωκυτοκίνης προκαλείται από την εγγύτητα, ιδιαίτερα την επαφή δέρμα με δέρμα, σύμφωνα με έρευνα του Σουηδικού Πανεπιστημίου Γεωργικών Επιστημών.


Βοηθά να έχετε γερά οστά και σώμα
Τα πολύ ζεστά ρούχα εμποδίζουν την απελευθέρωση των ορμονών που ενώ κοιμόμαστε εργάζονται αδιάκοπα για να «επισκευάσουν» τα οστά, το δέρμα και τους μύες μας από τις φθορές που υφίστανται καθημερινά.


Σωστε τη σχέση σας 
Παλαιότερη έρευνα που είχε δημοσιευθεί στη  Daily Mail είχε δειξει πως τα παντρεμένα ζευγάρια που δεν φορούν τίποτα όταν κοιμούνται είναι πιο ευτυχισμένα με τους συντρόφους τους.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.004 Βρετανούς, και διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνταν γυμνοί δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους σε ποσοστό 57%. Τα υπόλοιπα ποσοστά ήταν σημαντικά χαμηλότερα: Το 48% όσων κοιμούνται με τις πιτζάμες δηλώνει ευτυχισμένο με τον/την σύντροφό του, όπως και το 43% όσων φορούν νυχτικό και το 38% εκείνων που φορούν φόρμες. Τα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για την Cotton USA, είναι μάλλον καλά νέα για πολύ κόσμο, καθότι όπως φαίνεται τέσσερις στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα κοιμούνται γυμνοί. Το ποσοστό, μάλιστα, των ανθρώπων άνω των 55 ετών που δεν φορούν τίποτα στο κρεβάτι ανεβαίνει στο 45%.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget