BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Νέα δεδομένα για την αντικαρκινική δράση του λυκοπενίου

Νέα μελέτη δείχνει πως μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που προσλαμβάνουν υψηλότερες ποσότητες λυκοπενίου
, φαίνεται ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ενός τύπου καρκίνου των νεφρών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές, αναλύοντας δεδομένα από περισσότερες από 96.000 γυναίκες, τις οποίες παρακολούθησαν για διάστημα 15-20 ετών.

Σκοπός της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cancer, ήταν να διερευνηθεί με ποιόν τρόπο σχετίζεται η πρόσληψη λυκοπενίου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως η λουτεΐνη και οι βιταμίνες C και Ε, με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των νεφρών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη λυκοπενίου είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, συγκριτικά με τις γυναίκες με τη χαμηλότερη πρόσληψη, ενώ δεν παρατηρήθηκε παρόμοια συσχέτιση με κάποιο άλλο θρεπτικό συστατικό.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, η πρόσληψη λυκοπενίου έχει επίσης συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη, ενώ γενικότερα η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συνεπώς, η αύξηση της κατανάλωσης πλούσιων πηγών λυκοπενίου, όπως η ντομάτα και τα προϊόντα της, το καρπούζι και η παπάγια, αποτελεί ένα καλό βήμα, ενώ οι ερευνητές αναφέρουν πως θα πρέπει να προηγείται επικοινωνία με γιατρό πριν τη λήψη συμπληρώματος του εν λόγω συστατικού.



Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget