Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Φυσικές σπιτικές συνταγές για την καταπολέμηση της περιοδοντίτιδας

Η περιοδοντίτιδα συμβαίνει όταν οι ιστοί των ούλων γύρω από τα δόντια υποχωρούν και τα ούλα συρρικνώνονται με αποτέλεσμα η επιφάνεια των ...

Η περιοδοντίτιδα συμβαίνει όταν οι ιστοί των ούλων γύρω από τα δόντια υποχωρούν και τα ούλα συρρικνώνονται με αποτέλεσμα η επιφάνεια των δοντιών να μεγαλώνει.

Κατά την υποχώρηση των ούλων δημιουργούνται χαραμάδες μεταξύ δοντιών και ούλων, το οποίο διευκολύνει την ανάπτυξη μικροβίων.
Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν υποχωρήσει τα ούλα, αλλά φαίνεται η βάση των δοντιών, τα δόντια γίνονται τρομερά ευαίσθητα. Επίσης, εξαιτίας της βλάβης που προκαλούνται στους ιστούς και στις δομές των οστών, πιθανόν στο τέλος να υποχωρήσουν τα δόντια.
Βασικές εκδηλώσεις περιοδοντίτιδας

Επειδή η υποχώρηση των ούλων είναι ένα ιδιαίτερα ευρύ οδοντιατρικό πρόβλημα, οι περισσότεροι, αν και το εντοπίζουν, δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους επειδή συμβαίνει σταδιακά. Ωστόσο, σε περίπτωση που τα δόντια σας έχουν καταλήξει να είναι ευαίσθητα, επιβάλλεται να ελέγξετε τα ούλα σας αφού τέτοιου είδους παρατηρήσεις αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις της περιοδοντίτιδας. Επίσης, αν εντοπίσετε ότι τα δόντια σας είναι μεγαλύτερα απ’ότι ήταν, ξεκινήστε αμέσως θεραπεία. Η λίστα ενδείξεων της περιοδοντίτιτδας είναι η εξής:

-Ευαισθησία δοντιών

-Τα δόντια φαίνονται μεγαλύτερα από το συνηθισμένο

-Πονόδοντος.

Τα σπιτικά γιατρικά που συμβάλουν στη θεραπεία της περιοδοντίτιδας

Παρακάτω αναφέρονται μερικές θεραπείες βασισμένες σε φυσικά ακατέργαστα ή άλλα προϊόντα όπως λάδι, μπαχαρικά και άλλα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας. Να θυμάστε ωστόσο ότι αυτή είναι μια σοβαρή πάθηση και ότι επιβάλλεται να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω θεραπείες υπό την επίβλεψη του ιατρού και σε συνδυασμό με την αγωγή που θα σας δώσει.

Πράσινο Τσάι


Το πράσινο τσάι ως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στη ζωή μας γενικώς, μπορεί να ενταχθεί και στη θεραπεία της περιοδοντίτιδας. Η αλήθεια είναι ότι το πράσινο τσάι δρα ως ενισχυτικό των κυττάρων και έτσι μπορεί να προλάβει πολλές ασθένεις μέσω της καταπολέμησης των ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες του στόματος προκαλούν περιοδοντικές νόσους που οδηγούν στην υποχώρηση των ούλων. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που είναι ενισχυτικά για τα κύτταρα, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση και θεραπεία περιοδοντικών παθήσεων. Οι κατεχίνες επίσης ενισχύουν τα κρατήματα των ούλων και των δοντιών. Η καταπραϋντική δράση του πράσινου τσαγιού μειώνει το πρήξιμο των ούλων το οποίο αποτρέπει την καλύτερη δυνατή επιδιόρθωση των ούλων και άλλων στοματικών παθήσεων.

Οδηγίες: Φτιάξτε ένα μπουκάλι αναζωογονητικό πράσινο τσάι το πρωί. Πιείτε ένα μπουκάλι πράσινο τσάι κάθε μέρα το πρωί.

Αλόη βέρα

Ένα φυσικό εναλλακτικό αντιφλεγμονώδες είναι η αλόη βέρα. Η αλόη βέρα είναι μια λύση που μπορείτε να την παράγετε και σπίτι σας και συμβάλλει στην πλειονότητα των δερματικών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει χάρις τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και τη δυνατότητα ανάπλασης κυττάρων. Στην περίπτωση της περιοδοντίτιδας η αλόη βέρα μειώνει την επιδείνωση των ούλων και θέτει σε λειτουργία τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την ανάπλαση των ιστών, ενώ έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη στοματικών παθήσεων.

Οδηγίες: 2 τρόποι χρήσης:

Βάλτε αλόη βέρα σε μορφή τζελ πάνω στα ούλα ή χρησιμοποιήστε το τζελ για στοματική πλύση.
Κάθε πρωί και βράδυ μετά το πλύσιμο των δοντιών βάλτε αλόη βέρα στην οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε τα δόντια και τα ούλα. Ξεπλύνετε το στόμα σας μετά από 3-5 λεπτά.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την αλόη σαν στοματικό διάλυμα. Μετά το πρωινό πλύσιμο των δοντιών, προσθέστε νερό στο τζελ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε την πλύση. Επαναλάβετε μετά από κάθε πλύσιμο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τρίψιμο με σουσαμέλαιο

Το τρίψιμο με σουσαμέλαιο είναι μια μέθοδος που ξεχωρίζει από τις συμβατικές αγωγές για την καταπολέμηση στοματικών παθήσεων. Ιδιαίτερα γνωστή και για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, το τρίψιμο με λάδι μπορεί να αναστρέψει την υποχώρηση των ούλων.
Οι καταπραϋντικές και άλλες ιδιότητες του σουσαμέλαιου βοηθούν στην καταπολέμηση επικίνδυνων ουσιών του στόματος και μειώνουν την πλάκα.

Όπως προαναφέρθηκε, η πλάκα μπορεί να οδηγήσει στην υποχώρηση των ούλων. Το σουσαμέλαιο ενισχύει την άμυνα των δοντιών με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται πλάκα. Η αγιουρβέδα συστήνει στοματικές πλύσεις με λάδι ως θεραπεία για ποικίλες στοματικές παθήσεις καθώς και για καλύτερη κατάποση συμπληρωμάτων διατροφής.

Οδηγίες: Ζεστάνετε ελαφρώς το σουσαμέλαιο. Μην το κάψετε, απλώς να το ζεστάνετε. Μετά το πλύσιμο των δοντιών βάλτε το συσαμέλαιο στο στόμα σας. Κάντε στοματική πλύση για μερικά λεπτά. Αρχικά κάντε την πλύση για μισό έως ένα λεπτό και επεκτείνετε το χρόνο ενώ το συνηθίζετε. Προσπαθήστε να φτάσετε στο σημείο που θα μπορείτε να κάνετε πλύση για 15-20 λεπτά.

Πλύσεις με καρυδέλαιο

Το καρυδέλαιο με τις εκπληκτικές αντιμικροβιακές του ιδιότητες αποτελεί την απόλυτη εγγύηση για την αποφυγή και τη θεραπεία οποιασδήποτε μόλυνσης του στόματος. Το καρυδέλαιο αποτελεί τη λύση ενάντια σε βακτήρια και στοματικές παθήσεις που προκαλούν την υποχώρηση των ούλων. Εκτός του ότι εξουδετερώνει τη σήψη από τα δόντια και επουλώνει τις τρύπες, οι πλύσεις με καρυδέλαιο προκαλούν τέτοιες μαλάξεις στους ιστούς που μπορούν να θεραπεύσουν και από την περιοδοντίτιδα.

Οδηγίες: Καθημερινά:

Μετά το πλύσιμο των δοντιών χρησιμοποιήστε καρυδέλαιο ως στοματικό διάλυμα. Αρχικά κάντε πλύσεις για 1-2 λεπτά και καθώς το συνηθίζετε κρατήστε το για περισσότερη ώρα.

Για τη θεραπεία στοματικών μολύνσεων και για να προστατέψετε το στόμα σας από άλλες παθήσεις, διατηρήστε την πλύση για 15-20 λεπτά μέρα παρά μέρα. Αυτό μπορεί να ανατρέψει την υποχώρηση των ούλων.



enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια