Ριζότο με κρόκο Κοζάνης - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Breaking



Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Ένα πιάτο με υπέροχο άρωμα αλλά και χρώμα! Το αγαπημένο ριζότο, απολαυστικό και ακόμα πιο θρεπτικό, με Κρόκο Κοζάνης.

ΥΛΙΚΑ

3 φλ.τσ. ρύζι καρναρόλι
6-7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
6-7 φλ.τσ. "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
1 ποτήρι λευκό κρασί
6 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
1 κρεμμύδι
Λίγο πιπέρι
Λίγα φύλλα ρόκας

Εκτέλεση
Αρχικά, ζέστανε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Όταν γίνει αυτό, ρίξε τον κρόκο Κοζάνης και άφησέ τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Πάρε τώρα μια άλλη κατσαρόλα, λιώσε μέσα 4 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ρύζι και σόταρέ το για 3-4 λεπτά.
Σβήσε τώρα με το κρασί και αφού εξατμιστεί, άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά το ζωμό. Φρόντισε πριν ρίξεις την επόμενη κουταλιά με το ζωμό να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη και αφού κρυώσει λίγο, πρόσθεσε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
Τέλος, σκέπασε την κατσαρόλα, άφησε για 5 λεπτά και αφού γαρνίρεις με λίγα φύλλα ρόκας το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad