BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Ένα πιάτο με υπέροχο άρωμα αλλά και χρώμα! Το αγαπημένο ριζότο, απολαυστικό και ακόμα πιο θρεπτικό, με Κρόκο Κοζάνης.

ΥΛΙΚΑ

3 φλ.τσ. ρύζι καρναρόλι
6-7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
6-7 φλ.τσ. "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
1 ποτήρι λευκό κρασί
6 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
1 κρεμμύδι
Λίγο πιπέρι
Λίγα φύλλα ρόκας

Εκτέλεση
Αρχικά, ζέστανε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Όταν γίνει αυτό, ρίξε τον κρόκο Κοζάνης και άφησέ τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Πάρε τώρα μια άλλη κατσαρόλα, λιώσε μέσα 4 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ρύζι και σόταρέ το για 3-4 λεπτά.
Σβήσε τώρα με το κρασί και αφού εξατμιστεί, άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά το ζωμό. Φρόντισε πριν ρίξεις την επόμενη κουταλιά με το ζωμό να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη και αφού κρυώσει λίγο, πρόσθεσε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
Τέλος, σκέπασε την κατσαρόλα, άφησε για 5 λεπτά και αφού γαρνίρεις με λίγα φύλλα ρόκας το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget