Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ...

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο... Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρ...

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο...
Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.


Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!

1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ.

Η λυσίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για να διευκολύνει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών του σώματος, ενώ η αργινίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματος, το καρδιαγγειακό σύστημα.

2. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι καλές πηγές μαγνησίου


Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος, υποστηρίζοντας τη μεταβολική διαδικασία και την πρωτεϊνική σύνθεση. Είναι επίσης ευεργετικό στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπέρτασης ελέγχοντας την πίεση του αίματος και τον διαβήτη.

3. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι καλό για το πρόσωπό σας και επίσης βοηθά στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

4. Οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές των πολυβιταμινών Β και μπορεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα συμπληρώματα

Η βιταμίνη Β που υπάρχει στους σπόρους περιλαμβάνει νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του αίματος, του νευρικού συστήματος και την αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια