BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κοτόπουλο με ντοματίνια και ελιές...


Υλικά για 2-4 άτομα

- 1 κοτόπουλο (1500 γραμμάρια) κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντοματίνια
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
- 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
- ½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
- 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε 100 γραμμάρια μαύρες ελιές και 100 γραμμάρια πράσινες ελιές σε ένα μπολ γεμάτο νερό για να τις ξαρμυρίσουμε.

Αφήνουμε τις ελιές στο μπολ για μισή ώρα και στη συνέχεια τις σουρώνουμε για να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο. 

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το αλευρωμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και ½ ποτήρι κρασιού ξίδι.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά ολόκληρη και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό. 

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 25 με 30 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα. 

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget