Έρευνα: Το κόκκινο κρασί βοηθά στην καύση του λίπους


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Κολλεγίου Γεωργικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον το κόκκινο κρασί βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό στην καύση του λίπους, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, στα σταφύλια υπάρχει μια ουσία, το ελλαγικό οξύ, το οποίο επιβραδύνει την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων λιποκυττάρων καθώς και το σχηματισμό νέων, ενώ ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.
Όπως λένε οι ερευνητές αν μπορούσαν να φτιάξουν μια διατροφική συνταγή για τη μείωση της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ με απλά τρόφιμα όπως είναι τα σταφύλια, θα ήταν πραγματικά παρήγορο και για πολλές ασθένειες που οφείλονται στην παχυσαρκία.

Ωστόσο, τονίζουν ότι η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού ή ακόμα και χυμού κόκκινων σταφυλιών, πρέπει να γίνεται με μέτρο αφού διότι ακόμα και το ελλαγικό οξύ δεν είναι θαυματουργό και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι θεραπεία.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια