BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ντομάτες γεμιστές με χταπόδι

Υλικά
½ κιλό (και λίγο ακόμα) χταπόδι
8 ντομάτες μέτριες (ώριμες για γέμισμα)
8 κουταλιές της σούπας ρύζι (περίπου 200 γραμμάρια)

4 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο παξιμάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε με λίγο νερό και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει .Όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε. Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε με ένα μαχαίρι όπως στα απλά γεμιστά και βγάζουμε τη ψίχα, την οποία φυλάμε σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό (ψιλοκομμένο), τη ντομάτα, το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με τη σειρά, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε στο εσωτερικό τους τη ζάχαρη και ρίχνουμε κουταλιές γέμισης στην καθεμία. Αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Με αυτό το μίγμα περιχύνουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι από πάνω και ψήνουμε στους 170C για περίπου 35 λεπτά.

Πηγή : minervahorio.gr
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget