BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μυστικό μακροζωίας…τα καυτερά φαγητά

Η κατανάλωση καυτερών φαγητών φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ωστόσο δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο γιατί συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, όπου συμμετείχαν Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες στο στόχαστρο βρέθηκαν τα πικάντικα φαγητά τα οποία διακρίνονται για τις ποσότητες μπαχαρικών που περιέχουν, όπως είναι το κάρι, οι καυτερές πιπεριές, το πιπέρι κ.ά. και το κατά πόσο αυτά συμβάλλουν στην επέκταση της μακροζωίας και την αποτροπή του πρόωρου θανάτου.

Για τις ανάγκες της έρευνας, αναλύθηκαν τα ιατρικά στοιχεία και οι διατροφικές συνήθειες 500.000 Κινέζων, ηλικίας 30 έως 79 ετών. Η μελέτη, που διήρκεσε 7 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής 20.000 άτομα κατέληξαν. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 14% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου, ενώ όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά μία έως δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών υπάρχει όντως συσχέτιση ανάμεσα στα καυτερά φαγητά και στο μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η σχέση αυτή είναι καταλυτική και σίγουρα χρειάζονται περισσότερες μελέτες για το θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget