BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Που βοηθάει ένα σφηνάκι χαμομήλι πριν το γεύμα

Κάποτε ήταν της μόδας να σερβίρεται πριν από το μεσημβρινό γεύμα ή το δείπνο ένα ελαφρύ ποτό (σε μικρό ποτήρι), για να ανοίξει την όρεξη και να προσφέρει την απαιτούμενη χαλάρωση για την απόλαυση του φαγητού.

Στη θέση του εσύ μπορείς να πιεις ένα σφηνάκι χαμομήλι (σε φυσική θερμοκρασία), για να προετοιμάσεις το έδαφος, δηλαδή να ηρεμήσεις τα έντερα και το στομάχι ώστε το γεύμα σου να γίνει πιο εύπεπτο.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας – βοτανολόγος Valter Curzi στο βιβλίο του «Το χαμομήλι θεραπεύει 180 ασθένειες» (La camomilla cura 180 malattie), το ταπεινό χαμομήλι, ένα θεραπευτικό φυτό που μελετήθηκε από βοτανολόγους, αλχημιστές και επιστήμονες κάθε εποχής (φυσικά και από τον Ιπποκράτη), είναι θαυμάσιο καταπραϋντικό και μαλακτικό για το γαστρεντερικό σύστημα.

Όμως, κατά σύσταση κάποιων γιατρών, είναι καλύτερα να πίνεται πριν και όχι μετά το γεύμα, επειδή έτσι ενεργεί καλύτερα.

Πώς θα φτιάξεις το σφηνάκι σου

Η συνταγή του απεριτίφ χαμομηλιού είναι όσο πιο απλή γίνεται: Ρίχνεις 4-5 ξερά ανθάκια χαμομηλιού σε ένα ποτήρι με καυτό νερό (ή 10-15 γραμμάρια σε ένα λίτρο νερού, αν πρόκειται για πολλά άτομα) και τα αφήνεις να μουλιάσουν τουλάχιστον για δέκα λεπτά. Το στραγγίζεις, το αφήνεις να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και το πίνεις σε σφηνάκι πριν από τα κυρίως γεύματα.

* Προσοχή στην κατανάλωση του χαμομηλιού θα πρέπει να δείξουν οι έγκυοι και όσοι ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή. Για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καλύτερα να ρωτήσουν τον γιατρό τους.


bimag.gr

enallaktikidrasi.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget