BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ελιξίριο μακροζωίας το τσάι


Οι προστατευτικές ιδιότητές του αυξάνουν τη μακροζωία στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες


Δύο κούπες τσάι την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ελιξίριο μακροζωίας στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών ζουν περισσότερο αν καταναλώνουν καθημερινά αυτήν την ποσότητα τσαγιού.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, οι γυναίκες που έπιναν τσάι εμφάνισαν 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της 5ετούς έρευνας, σε σχέση με άλλες συνομήλικες τους.

Το τσάι και πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή που περιέχει, λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στη φθορά που προκαλούν οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Τα φλαβονοειδή είναι ενώσεις, που ενισχύουν την υγεία και περιέχονται ακόμη στη σοκολάτα, τα φρούτα, το κόκκινο κρασί και τον καφέ.

Όμως, τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στις γυναίκες που μελετήθηκαν.

Αυστραλοί ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα υγείας από 1.000 και πλέον γυναίκες ηλικίας 75 ετών και άνω. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφή τους συμπεριελάμβαναν στοιχεία για την κατανάλωση τσαγιού και καφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί το επίπεδο των φλαβονοειδών που προσλάμβαναν.

Το 88% περίπου των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έζησε μέχρι το τέλος αυτής, με αυτές που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη κατανάλωση φλαβονοειδών μέσω της διατροφής τους να εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης.

Οι θάνατοι από καρδιακές ασθένειες και καρκίνου –οι δύο μεγαλύτεροι «δολοφόνοι» στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας- ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως επίσης και ο συνολικός κίνδυνος θανάτου.

Σύμφωνα με το Journal of Clinical Nutrition αναφέρει, ότι η απαιτούμενη ποσότητα 350mg φλαβονοειδών την ημέρα, περιέχεται σε δύο κούπες τσαγιού.

Προηγούμενες έρευνες τονίζουν επίσης την προστατευτική δράση των φλαβονοειδών στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων στο αίμα και την ενίσχυση των οστών.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget