BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η καρδιά μας αγαπάει τον καλό καφέ!

Η κατανάλωση καφέ αποτελεί μια ευχάριστη καθημερινή συνήθεια για πολλούς από εμάς. Έκτος από την ικανότητα του καφέ να μας δίνει μια «έκρηξη» ενέργειας ή αντίθετα να μας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, η συστηματική κατανάλωση του φαίνεται ότι επιπρόσθετα μας προσφέρει και μια «ασπίδα» προστασίας έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ο καφές, όχι μόνο δεν κάνει κακό στην υγεία της καρδιάς μας, αλλά η χρόνια κατανάλωση του συνδέεται με βελτίωση της ενδοθηλιακής λειτουργίας ακόμα και σε ηλικιωμένα άτομα, παρέχοντας μια «νέα σύνδεση» μεταξύ διατροφής και αγγειακής υγείας.

Μάλιστα, ο παραδοσιακός ελληνικός καφές φαίνεται ότι υπερτερεί έναντι των άλλων ειδών καφέ, που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς το τελευταίο καιρό, λόγο της μικρότερης περιεκτικότητας του σε καφεΐνη, αλλά μεγαλύτερης συγκέντρωσης σε πολυφαινόλες, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες καφέ.

Σε πληθυσμιακή μελέτη στην Ικαρία, που φημίζεται για την μακροζωία και καλή υγεία των κατοίκων της, επιβεβαίωσε ότι η συστηματική κατανάλωση παραδοσιακού ελληνικού καφέ, έναντι άλλων ροφημάτων, συμβάλλει στην καλή υγεία του ενδοθηλίου των αιμοφόρων αγγείων. Ακόμα και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων, που η αρτηριακή πίεση ήταν υψηλή, η συχνή κατανάλωση ελληνικού καφέ φάνηκε να μειώνει ελαφρά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ παράλληλα λειτουργούσε προστατευτικά για το ενδοθήλιο.

Στην ίδια μελέτη, μετά την ανάλυση των διατροφικών συνηθειών 673 μόνιμων κατοίκων του νησιού, παρατηρήθηκε ότι το 87% του δείγματος, κατανάλωνε καθημερινά τουλάχιστον ένα φλιτζάνι παραδοσιακού ελληνικού καφέ την ημέρα, γεγονός που συνδέει την κατανάλωση καφέ με την μακροζωία και την καλή υγεία γενικότερα.

Η ποσότητα, που κάθε άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει για να επωφελείται από τον καφέ, διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο και από πληθυσμό σε πληθυσμό, ωστόσο ένα με τρία το πολύ καφεδάκια την ημέρα, φαίνεται να είναι ένας ασφαλής μέσος όρος κατανάλωσης.

Επομένως αξίζει να απολαμβάνουμε καθημερινά το καφεδάκι μας, ξέροντας ότι αυτή η απόλαυση μας κάνει καλό. Και γιατί όχι να επιλέγουμε τον αγαπημένο μας ελληνικό καφέ με πλούσιο καϊμάκι ή χωρίς!

Στην υγεία σας!


diatrofi.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget