BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επικίνδυνη για την υγεία η υπερβολική κατανάλωση αλλαντικών

Μπορεί τα αλλαντικά –ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι, λουκάνικο- να αποτελούν από τις αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωσή τους συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Για παράδειγμα, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, διάφορες μορφές καρκίνου -κυρίως του παχέος εντέρου και του παγκρέατος-, καθώς και πρόωρο θάνατο.


Σε αυτό συνηγορεί η πλειοψηφία των επιστημονικών μελετών, που καταδεικνύει την επικινδυνότητα των αλλαντικών, η οποία κρύβεται στα συστατικά που περιέχουν.
Συγκεκριμένα, το μπέικον, το σαλάμι και το λουκάνικο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία σχετίζονται με διαταραχές του λιπιδαιμικού προφίλ και αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Επίσης, στα περισσότερα αλλαντικά είναι ιδιαίτερα υψηλή η περιεκτικότητα νατρίου. Ως ΕΚ τούτου, η καθημερινή κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη νατρίου, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου εμφάνισης υπέρτασης, καρδιαγγειακών ασθενειών, νεφρικών παθήσεων και άλλων νόσων.

Τέλος, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αλλαντικά περιέχουν νιτρώδη και νιτρικά άλατα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως δυνητικά επικίνδυνα, καθώς σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού συστήματος και με διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης και της λειτουργίας των αγγείων.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget