BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Τα οφέλη υγείας του Δαμάσκηνου και η θρεπτική αξία


Απάντηση: Εμείς τρώμε τακτικά δαμάσκηνο?
Τα Δαμάσκηνα  έχουν σχέση με την οικογένεια των ροδάκινων και των κερασιών.Είχαν αρχικά αναπτυχθεί στις χώρες της Ασίας, αλλά τώρα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την υδρόγειο.
Είναι ένα δροσιστικό φρούτο  ζουμερό με περιεκτικότητα σε ίνες  πολύ και θα  βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης.

Οφέλη για την υγεία του  δαμάσκηνου

xera-damaskina
Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C , βιταμίνη Β1 , Β2 και Β6, είναι επίσης πλούσια πηγή διαιτητικών ινών.
, πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο , το βόριο, φυτικές ίνες, και ριβοφλαβίνη.


Το δαμάσκηνο  ωφελεί  στα οστά: περιέχει ουσία που ονομάζεται βόριο. Η ένωση είναι γνωστή για την αποκατάσταση της οστικής μάζας και τη δομή των οστών. Ως εκ τούτου, είναι πολύτιμη για την οστεοπόρωση των οστών.
Τα δαμάσκηνα είναι επίσης πλούσια σε μια ένωση που ονομάζεται polyphenol,  η παρουσία  της ενισχύει τη δραστηριότητα των οστών και, επομένως, χρήσιμο σε πολλά  σχετικών προβλημάτων.
Τα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, λόγω τηςπολυφαινόλη Πιστεύεται ότι αυτή η πολυφαινόλη βοηθα στη μείωση του ορού της LDL (κακής χοληστερόλης) στο αίμα.Οφέλη από την κατανάλωση του δαμάσκηνου

Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και C, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των καρδιαγγειακών  και αγγειακών  κινδύνων και κινδύνους του καρκίνου
Ενεργεί ως φυσικό καθαρτικό και  διευκολύνει  τις κινήσεις του εντέρου πολύ εύκολα λόγω της περιεκτικότητας σε ίνες
Βοηθά στην παραγωγή και χρησιμοποίηση του σιδήρου στο σώμα μας. Εκεί παίζει σημαντικό ρόλο σε αναιμικούς


Είναι επίσης χρήσιμο σε προβλήματα στα μάτια. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας μπορείτε να έχει θεαματικά αποτελέσματά
Η αρθρίτιδα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, το άσθμα , ελέγχεται από τα δαμάσκηνων, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C.
Επίσης, προστατεύει  την γριπη


Θρεπτική αξία του Δαμάσκηνα

Περίπου 50 γρ  δαμάσκηνο ή 2 δαμάσκηνα περιέχει τις ακόλουθες σημαντικές θρεπτικές ουσίες:
Σύνολο θερμίδων-35
Πρωτεΐνες-0.50 gm
Υδατάνθρακες-8 gm
Νερό-40gm
Λίπη-0.41gm
Βιταμίνη Α-210IU
Βιταμίνη C-6mg
Βιταμίνη B6-0,05 mg
Το φυλλικό οξύ-1.40mg
Ασβεστιο -2.60mg0.05mg
Μαγνήσιο-4.50mg
Φώσφορος-6mg
Σελήνιο-0.30mcg


DAMASKINA ASTIR

Ας δούμε ποια είναι τα Top-10 oφέλη για την υγεία από τα δαμάσκηνα:
1. Ανακουφίζουν δυσκοιλιότητα και εντερικές διαταραχές. Τα δαμάσκηνα είναι αναμφισβήτητα τα πιο αποτελεσματικά καθαρτικά τρόφιμα. Αυτό εξηγεί γιατί συνιστώνται ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την ενεργοποίηση των υγιών κινήσεων του εντέρου που με τη σειρά τους ανακουφίζουν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Σε σχέση με τις εντερικές διαταραχές, τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε νικοτίνη, η οποία είναι γνωστή για τη θεραπεία πολλών εντερικών διαταραχών. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στα δαμάσκηνα αναστέλλουν την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών και προωθούν την ανάπτυξη των φιλικών προς το έντερο βακτηρίων.
2. Δημιουργούν ισχυρότερα οστά. Τα δαμάσκηνα έχουν επαρκείς ποσότητες μετάλλων, όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και το σελήνιο που είναι υπεύθυνα για την ενίσχυση των οστών, καθώς αγωνίζονται για να αποκρούσουν τις ασθένειες των οστών, όπως η οστεοπόρωση. Τα δαμάσκηνα μπορεί επομένως να χαρακτηριστούν εύκολα σούπερ τροφές για γερά και υγιή οστά.
3. Θεραπεύουν την αναιμία. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε σίδηρο που τα καθιστά ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπλήρωμα για τα άτομα που πάσχουν από αναιμία. Τα δαμάσκηνα μπορούν εύκολα να εξισορροπήσουν ελλείψεις του σιδήρου στον οργανισμό των αναιμικών ασθενών, να βελτιώσουν τη νυχτερινή τύφλωση, όπως και να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας του σώματος. Αυτό με τη σειρά του εξαλείφει την ατονία και την κόπωση που σχετίζονται με την αναιμία.


4. Ανακουφίζουν από τις αλλεργίες. Τα δαμάσκηνα περιέχουν οργανικό θείο που είναι σχετικά σπάνιο στοιχείο στα περισσότερα από τα τρόφιμα που τρώμε σήμερα. Το οργανικό θείο έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία με πιο αξιοσημείωτο τη μείωση των αλλεργιών αντιδράσεων από τις εποχιακές αλλεργίες.


5. Προωθούν αύξηση του σωματικού βάρους στους λιποβαρείς. Τα δαμάσκηνα προωθούν, επίσης, την υγιή αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσω των σακχάρων, των απαραίτητων βιταμινών και των πρωτεϊνών που διαθέτουν. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την απώλεια βάρους, έχει μεγάλη σημασία ότι στον αντίποδα τα δαμάσκηνα μπορούν να βοηθήσουν λιποβαρή άτομα να αποκτήσουν ένα υγιές βάρος.


6. Ενισχύουν την ενέργεια. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη, η σακχαρόζη και η γλυκόζη. Επομένως, είναι ένα ιδανικό σνακ για τα άτομα που χρειάζονται γρήγορες εκρήξεις ενέργειας. Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών τρώνε τα δαμάσκηνα πριν από την προπόνηση ή την εμπλοκή τους σε δραστηριότητες που απαιτούν υψηλά επίπεδα ενέργειας.


7. Βοηθούν στην υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι βιταμίνες που υπάρχουν στα δαμάσκηνα είναι ιδανικές για την τόνωση του νευρικού συστήματος και τη λειτουργικότητά του. Τα μέταλλα που βρίσκονται μέσα στα δαμάσκηνα, όπως για παράδειγμα το κάλιο, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο να ανταποκριθεί περισσότερο το νευρικό σύστημα στην εγρήγορση και την ταχύτητα της εγκεφαλικής δραστηριότητας.


8. Προωθούν την υγεία της καρδιάς. Τα δαμάσκηνα διαδραματίζουν, επίσης, καίριο ρόλο στη διατήρηση της υγιούς καρδιάς. Αυτό το όφελος για την υγεία μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με παθήσεις της καρδιάς και με εγκεφαλικά επεισόδια. Τα δαμάσκηνα έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο σώμα, γεγονός που βελτιώνει άμεσα την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων.


9. Ενισχύουν τη σεξουαλική υγεία. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα δαμάσκηνα αυξάνουν τη σεξουαλική αντοχή όταν αναμειχθούν με κατσικίσιο γάλα, βυθιστούν μέσα σ’ αυτό για ένα ολόκληρο βράδυ και καταναλωθούν το πρωί μαζί με μέλι και σκόνη κάρδαμου. Αυτό το μείγμα είναι πολύ δημοφιλές τονωτικό εδώ και δεκαετίες, για την αποτελεσματικότητά του στην αύξηση της σεξουαλικής αντοχής, καθώς και στη μείωση της στειρότητας που προκαλείται από έναν αριθμό σεξουαλικών διαταραχών. Ο ρόλος των δαμάσκηνων στην ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας μπορεί να αποδοθεί στα φλαβονοειδή και την οιστραδιόλη που περιέχουν. Αυτά τα συστατικά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μέγεθος και το βάρος των όρχεων, καθώς και την κινητικότητα του σπέρματος.
10. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην κοιλιακή χώρα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν, επίσης, ότι τα δαμάσκηνα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στην κοιλιακή χώρα μεταξύ των ατόμων όλων των ηλικιακών ομάδων. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες κι έτσι όταν τρώγονται συχνά τείνουν να μειώσουν τους κινδύνους εντερικών διαταραχών, που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου σ’ αυτή την περιοχή του σώματος. Τα δαμάσκηνα εξαλείφουν, επίσης τα επιβλαβή παθογόνα στο πεπτικό σύστημα, γεγονός που επίσης μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο στην κοιλιακή χώρα.πηγες
http://www.medinova.gr/ta-10-simantikotera-ofeli-tis-ygeias-apo-ta-damaskina/#sthash.furfvC7q.dpuf

http://www.bioathens.com/damaskina/
www.tandurust.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget