BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επαναστατική έρευνα γύρω από την ιατρική χρήση της κάνναβης


Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να ξεχωρίσουν τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης από τις μη επιθυμητές παραισθησιογόνες επιδράσεις της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει μια νέα έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν με ποιο τρόπο το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης -γνωστό ως THC- μειώνει την ανάπτυξη των όγκων στους ασθενείς με καρκίνο.

Τα ευρήματά τους αποκαλύπτουν, ότι οι γνωστικές επιδράσεις του THC -όπως η απώλεια της μνήμης και το άγχος- προκαλούνται από ένα μονοπάτι το οποίο είναι διαφορετικό από μερικά από τα άλλα αποτελέσματά της, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης του πόνου. Αυτό μονοπάτι περιλαμβάνει τόσο έναν υποδοχέα κανναβινοειδούς και έναν υποδοχέα σεροτονίνης.

Όταν μπλοκαριστεί, το THC εξακολουθεί να μπορεί να ασκήσει πολλές ευεργετικές επιδράσεις, αποφεύγοντας τη δυσλειτουργία της μνήμης.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia (UEA) διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια, σε συνεργασία με μια επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης.

Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι η επαναστατική αυτή ανακάλυψη θα ανοίξει το δρόμο για ασφαλείς θεραπείες με βάση την κάνναβη, που δε θα προκαλούν αλλοιώσεις στη διάθεση, την αντίληψη ή τη μνήμη.

«Το THC -το κύριο δραστικό συστατικό της μαριχουάνας- έχει ευρεία ιατρική χρήση, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τον πόνο, τη ναυτία και το άγχος. Προηγούμενη έρευνά μας είχε βρει ακόμη, ότι μπορεί να περιορίσει το μέγεθος των όγκων σε ασθενείς με καρκίνο. Ωστόσο, είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως η διαταραχή της μνήμης, το άγχος και η εξάρτηση» ανέφερε ο Dr Peter McCormick, από το τμήμα Φαρμακευτικής του UEA.

«Υπάρχει ένα τεράστιο ιατρικό ενδιαφέρον γύρω από την κατανόηση των μοριακών μηχανισμών που συνοδεύουν το THC, έτσι ώστε τα οφέλη να μπορούν να αξιοποιηθούν, χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις» πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Τα ευρήματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν σε μια έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Biology.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget