Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Η υγιεινή διατροφή μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας από επικίνδυνες παθήσεις

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η υγιεινή διατροφή συνδέεται με την μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από ασθένειες όπως ο καρκίνος αλλά κα...

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η υγιεινή διατροφή συνδέεται με την μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από ασθένειες όπως ο καρκίνος αλλά και από καρδιαγγειακές νόσους. Στη μελέτη συμμετείχαν άτομα με χαμηλό εισόδημα, αφού και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως τα άτομα αυτά έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινές τροφές σε συχνή διάρκεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLOS Medicine, ερευνητές του Κέντρου Επιδημιολογίας «Vanderbilt» στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Γουέι Ζενγκ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 78.000 ενηλίκους που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη Southern Community Cohort Study το διάστημα 2002 – 2009.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την ποιότητα των διατροφικών τους συνηθειών, τη στιγμή που οι επιστήμονες υπολόγιζαν ως υγιεινό τρόπο διατροφής, τη συχνή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης κ.α. Οι ερευνητές μελέτησαν και στοιχεία για μια περίοδο έξι ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδόν 7.000 από τους συμμετέχοντες είχαν αποβιώσει. Εξ αυτών, πάνω από 2.200 είχαν αποβιώσει λόγω καρδιακής νόσου, σχεδόν 1.800 από καρκίνο και 2.500 από άλλες παθήσεις.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, αφού συνυπολόγισαν και άλλα στοιχεία (ηλικία, φύλο) καθώς και βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, πως τα άτομα που η διατροφή τους βασιζόταν σε υγιεινά πλαίσια, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από διάφορες ασθένειες και παθήσεις, σε σχέση με εκείνα που ακολουθούσαν μια πιο ανθυγιεινή διατροφή.



enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια