Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού

Μία ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων για την ενίσχυση της οστικής πυκνότητας και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, τα λεγόμενα...

Μία ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων για την ενίσχυση της οστικής πυκνότητας και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, τα λεγόμενα διφωσφονικά, αποδείχθηκε ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.

Τουλάχιστον , αυτό υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από 18.766 γυναίκες που είχαν πάρει τα φάρμακα αυτά για έως και πέντε χρόνια μετά την χειρουργική αφαίρεση του καρκίνου του μαστού.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι τα διφωσφονικά εμπόδισαν την ανάπτυξη δευτεροπαθών όγκων στα οστά (τα οστά είναι πιθανό σημείο μετάστασης του καρκίνου του μαστού). Συγκεκριμένα, καταγράφηκε έως και 28% μείωση των καρκίνων στα οστά, αλλά μόνο στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και μείωση θανάτων κατά 18% σε ορίζοντα δεκαετίας, μετά την αρχική διάγνωση.

«Το μέγεθος του οφέλους επί της θνησιμότητας ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Μια μείωση της τάσης του 18% είναι υπολογίσιμη», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ρομπ Κόλμαν.

Όπως τονίζει, τα διφωσφονικά χορηγούνται πρωτίστως για την οστεοπόρωση και δεν έχουν ένδειξη για τον καρκίνο του μαστού, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μετάσταση στα οστά.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Δεν υπάρχουν σχόλια