Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Χυμός γκρέιπφρουτ για… δυνατή καρδιά

Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ την ημέρα δεν συμβάλλει μόνο στην απώλεια βάρους, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, αλλά και στην ...






Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ την ημέρα δεν συμβάλλει μόνο στην απώλεια βάρους, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, αλλά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς, χάρη στις φλαβόνες, που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή.
Ερευνητές από το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Έτσι, ενδυναμώνει την καρδιά και αποτρέπει την εκδήλωση καρδιακής νόσου, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο «δολοφόνο», κυρίως των ανδρών, παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, βελτιώνει την υγεία των αγγείων, ενισχύοντας την ελαστικότητά τους και μειώνοντας την αρτηριοσκλήρυνση, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι οι ασθενείς με υπάρχουσα καρδιακή νόσο πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με την κατανάλωση του χυμού γκρέιπφρουτ, καθώς μπορεί να «αντιδρά» με την φαρμακευτική αγωγή.

Τα επίπεδα των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αυξημένης χοληστερόλης ή της υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να αυξηθούν σημαντικά μετά από μόλις ένα ποτήρι χυμού, εκθέτοντας τους ασθενείς σε μεγαλύτερο κίνδυνο παρενεργειών, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.










Δεν υπάρχουν σχόλια