Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE
(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Έλλειψη ύπνου… καταστροφική όσο το τσιγάρο!

Κι όμως, η έλλειψη ύπνου ή το πολύ πρωινό ξύπνημα αποδεικνύονται το ίδιο επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία όσο το κάπνισμα και η κατάχρηση...

Κι όμως, η έλλειψη ύπνου ή το πολύ πρωινό ξύπνημα αποδεικνύονται το ίδιο επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία όσο το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ, σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ράσελ Φόστερ.

Ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, στους Βρετανούς εν προκειμένω, καθώς υποστηρίζει ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι καπνιστές, ενώ όσοι ξυπνούν από τα άγρια χαράματα όπως οι μεθυσμένοι.

«Στις μέρες μας υπάρχει η νοοτροπία του πόσο καλά τα καταφέρνουμε με τόσες λίγες ώρες ύπνου, χωρίς να αναλογιζόμαστε τη ζημιά που προκαλούμε στον οργανισμό μας μην έχοντας κοιμηθεί επαρκώς τη νύχτα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χώρα μας, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε το τραπεζικό σύστημα, κοιτάξτε τις πρόσφατες αποφάσεις για την κρίση στην Ελλάδα. Βλέπουμε κρίσιμες συζητήσεις, οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, να διεξάγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν οι ικανότητες του ανθρώπινου οργανισμού υπολειτουργούν… Στις τέσσερις το πρωί η ικανότητά μας να επεξεργαστούμε πληροφορίες είναι αντίστοιχη με εκείνη που έχουμε μετά από μερικά ουίσκι ή μπύρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια