BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ

Ο καρκίνος  
  Δεν είναι κληρονομικός.
  Δεν είναι μεταδοτικός.
  Δεν σημαίνει θάνατο.
 Δεν είναι “επάρατος” αλλά μια σοβαρή απειλητική για τη ζωή  μια νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη εξειδικευμένη θεραπεία

Τα συμπτώματα του καρκίνου στους  άνδρες που είναι πιθανό να αγνοήσουν
Οι Ετήσιες εξετάσεις   όπως κολονοσκόπηση και το  PSA   είναι σημαντικές αλλά δεν είναι  το  μόνο που θα  σας προστατεύσει από τον καρκίνο. Είναι εξίσου σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να παρατηρήσετε κάτι που είναι διαφορετικό, παράξενο ή ανεξήγητο. (Θα πρέπει επίσης να ακούσετε αυτούς που είναι κοντά σας, όπως ένα σύζυγο ή σύντροφο, επειδή οι άλλοι θα παρατηρήσουν μερικές φορές  πράγματα που εμείς  αγνοούμε ή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ) Δεν πρέπει να ενταχθούμε  στις τάξεις των ασθενών με καρκίνο που συνειδητοποιούν πολύ αργά ότι τα συμπτώματα που είχαν παρατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα  αγνοήθηκαν και  θα μπορούσε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα, όταν ο καρκίνος ήταν πιο εύκολο να θεραπευτεί
Εδώ,είναι  μερικά σημάδια του καρκίνου που  συνήθως παραβλέπονται

 .1. Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονο: Ένα από τα πρώτα σημάδια σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου αντιμετωπίζουν  ανεξήγητους  πόνους στο στομάχι. Εκείνοι με καρκίνο του παγκρέατος περιγράφουν ένα θαμπό πόνο που αισθάνεται σαν να   πιέζονται προς τα μέσα. Πολλοί ασθενείς με καρκίνο του ήπατος λένε ότι πήγαν στο γιατρο για  κράμπες στο στομάχι ή στομαχικών διαταραχών τόσο συχνά που νόμιζαν ότι είχαν έλκη. Ασθενείς με καρκίνο του ήπατος και τα άτομα με λευχαιμία μπορούν να βιώσουν πόνο στην κοιλιά που προκύπτη από μια διευρυμένη σπλήνα, το οποίο μπορεί να αισθάνεται σαν ένα πόνο στην κάτω αριστερή πλευρά.
Αν έχετε πόνο στο στομάχι και δεν μπορούν να το αποδώσουν σε ένα πρόβλημα του πεπτικού συστήματος , ρωτήστε το γιατρό σας για   ένα υπερηχογράφημα. Η εύρεση ενός όγκου του ήπατος ή του παγκρέατος νωρίς μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεταχείριση, και στην θεραπεια
 .2. Χρόνια “οξέος στο στομάχι» ή αίσθημα πληρότητας  μετά από ένα μικρό γεύμα: Το πιο κοινό πρώιμο σημάδι καρκίνου του στομάχου είναι ο πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα ή στη μέση που αισθάνεστε όπως το φυσικό αέριο ή  την καούρα. Μπορεί να επιδεινωθεί με την κατανάλωση, έτσι ώστε να αισθάνεστε πλήρης, όταν δεν έχετε φάει πραγματικά πολύ. Αυτό που είναι σε ιδιαίτερη σύγχυση είναι ότι ο πόνος μπορεί να ανακουφιστεί από τα αντιόξινα, επιβεβαιώνοντας το συμπέρασμά σας ότι προκλήθηκε από  ενα οξύ στο στομάχι,  Ένας ανεξήγητος πόνος ή πόνος στην κάτω δεξιά πλευρά μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστό ως ενας από τους «σιωπηλους δολοφόνους». Αίσθημα πλήρώτητος  μετά από ένα μικρό γεύμα είναι ένα κοινό σημάδι του καρκίνου του ήπατος,
Αν έχετε συχνές εξάρσεις του οξέος στο στομάχι, έναν ανεξήγητο κοιλιακό πόνο, ή ένα πλήρες συναίσθημα μετά από τα γεύματα, ακόμη και όταν τρώτε λιγότερο από το κανονικό, καλέστε τον γιατρό σας.
 .3. Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Εάν παρατηρήσετε να χάνετε  κιλά    και δεν έχετε κάνει  αλλαγές στη διατροφή σας ή  ασκήσεις , είναι σημαντικό να μάθετε το γιατί. Ανεξήγητη απώλεια βάρους μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου  του πεπτικού? Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι του καρκίνου που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, που επηρεάζουν την όρεξη σας και την ικανότητα του σώματός σας να απαλλαγεί από τα απόβλητα.
 .4. Ίκτερος: Ο καρκίνος του παγκρέατος, άλλος ένας από τους «σιωπηλούς δολοφόνους»,   συχνά ανακαλύπτονται όταν κάποιος παρατηρεί ίκτερο και ζητεί από το γιατρό για να κάνει μια σειρά εξετάσεων Ο Ίκτερος   συχνά θεωρηθείτε  ως ένα κιτρίνισμα του δέρματος ή του λευκού των ματιών, αλλά πιο σκούρο χρώμα  από το κανονικό  χρώμα των ούρων που δεν είναι το αποτέλεσμα της αφυδάτωσης  άλλα είναι επίσης ένα σημάδι.Το χρώμα του Πηλού   στα κόπρανα είναι ένα άλλο μικρό γνωστό σημάδι του ίκτερου. Παραδόξως,ο ίκτερος μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα, επειδή τα χολικά άλατα στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί στο δέρμα  φαγούρα. Μερικοί άνθρωποι με καρκίνο του παγκρέατος λένε ότι  είχαν παρατηρήσει την φαγούρα πριν παρατηρήσουν  τον ίκτερο.

 .5. Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή: Ένα από τα πρώτα σημάδια με ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είχαν παρατηρήσει   την ανικανότητα να πάρουν  ανάσα   Νόμιζαν ότι είχαν άσθμα,  περιγράφουν. Δύσπνοια, πόνος στο στήθος, ή να φτύνει αίμα είναι επίσης συμπτώματα του καρκίνου των όρχεων, που εχουν εξαπλωθεί στους πνεύμονες.
 6. Χρόνιο πόνο στο στήθος ή βήχας: Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα που μιμούνται ένα κακό βήχα ή βρογχίτιδα.  Η διαφορά: Τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, ή να    επιστρέφουν και πάλι σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν πόνο στο στήθος που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από τον βραχίονα.
 .7. Συχνους πυρετούς ή λοιμώξεις: Αυτά μπορεί να είναι σημάδια της λευχαιμίας, ένας καρκίνος των κυττάρων του αίματος που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η Λευχαιμία προκαλεί στο μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτουν τις ικανότητες του σώματος για  την καταπολέμηση των λοιμώξεων ,ο ασθενής να   πολλές φορές  να διαμαρτύρονται για τον πυρετό,η γενικευμένο άλγος και συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης χρονικής περιόδου.
.8. Δυσκολία στην κατάποση: Οι περισσότεροι συνήθως συνδέονται  με  τον καρκίνο του οισοφάγου  ή του λαιμού   έχουν πρόβλημα να καταπιούν μερικές φορές  και είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, πολλές φορές. Οι άνδρες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του οισοφάγου  θα  θυμηθούν  μια αίσθηση  πίεσης και ενας πόνος κατά την κατάποση   Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε μια συχνή αίσθηση που χρειάζεται για να καθαρίσετε το λαιμό σας ή ότι η τροφή έχει κολλήσει στο στήθος σας? Ένα από αυτά μπορεί να σηματοδοτήσει μια στένωση του οισοφάγου που θα μπορούσε να σημαίνει την παρουσία ενός όγκου.
 9. Χρόνια καούρα: Αν  έχετε φάει  μόλις μισή πίτσα,η καούρα αναμένεται. Αλλά εάν έχετε συχνά επεισόδια καύσου ή σταθερό αλλα χαμηλού επιπέδου αίσθηση  πόνου στο στήθος μετά το φαγητό, καλέστε τον γιατρό σας και να ζητήσετε να ελέγχετε για καρκίνο του οισοφάγου. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), μια κατάσταση κατά την οποία το γαστρικό οξύ ανεβαίνει στον οισοφάγο, προκαλώντας αίσθημα καύσου και όξινη γεύση στο λαιμό, μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται οισοφάγος Barrett, η οποία μπορεί να είναι ένας πρόδρομος του καρκίνου του οισοφάγου.
 .10. Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου: Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα   παρατήρησαν πρήξιμο, οίδημα ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι ότι οι μικρές-κιστες  όγκων του πνεύμονα να μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, την πρόληψη στο αίμα  να ρέει ελεύθερα από το κεφάλι και το πρόσωπο
 11. Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή την βουβωνική χώρα:  Η Διόγκωση των λεμφαδένων δείχνουν τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι  καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή ενας διευρυμένος λεμφαδένας στο λαιμό ή μασχάλης είναι μερικές φορές ένα σημάδι του θυρεοειδούς, της κεφαλής ή   καρκίνος του λάρυγγα. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή την βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.
.12.  Υπερβολικους μώλωπες ή αιμορραγία που δεν σταματά: Αυτό το σύμπτωμα συνήθως υποδηλώνει κάτι ασυνήθιστο  που συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία μπορεί να είναι ένα σημάδι της λευχαιμίας. Ένας άνθρωπος με λευχαιμία  ειχε παρατηρήσει ότι τα ούλα του έχυναν  αίμα όταν βούρτσισε τα δόντια του? Άλλος περιγράφει μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και στα χέρια του. Η εξήγηση: με  την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα λευχαιμίας παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο και και δημιουργεί θρόμβους
 .13. Αδυναμία και κόπωση: «Έπρεπε να σταματήσω στα μισά του δρόμου σε όλη την αυλή  μου και να καθίσω όταν έκανα το  κούρεμα του γκαζόν», είπε ένας άνθρωπος όταν περιγράφει την κούραση που οδήγησε στην ανακάλυψη του καρκίνου του παγκρέατος. Γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα σε τόσα πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου (και άλλα δεινά),   θα πρέπει να το δει κανείς σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Αλλά κάθε φορά που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση  μιλήστε με το γιατρό σας.
 .14. Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα: “Νόμιζα ότι ήταν αιμορροΐδες» είναι μία από τις πιο κοινές δηλώσεις που οι  γιατροί  έχουν ακούσει κατά τη διάγνωση του καρκίνου   παχέος εντέρου. Αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση. Ένα άλλο σημάδι του αίματος στα κόπρανα πολλοί άνθρωποι χάνουν είναι με αιμορροΐδες  που είναι σε πιο σκούρο χρώμα.
 15. Προβλήματα του εντέρου: Δυσκοιλιότητα, διάρροια, και οι αλλαγές στα κόπρανα μπορεί να είναι συμπτώματα του καρκίνου. Όπως και με πολλά άλλα συμπτώματα του καρκίνου, ο τρόπος για να πει κανεις οτι  είναι αιτία ανησυχίας και  εάν συνεχίζεται για περισσότερο από μερικές ημέρες χωρίς σαφή αιτία, όπως η γρίπη ή τροφική δηλητηρίαση. Οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου λένε ότι παρατήρησαν πιο συχνές κενώσεις, καθώς και μια αίσθηση ότι τα έντερά τους δεν είχαν πλήρη εκκένωση. Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος είναι λιπαρά κόπρανα, το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί ως συχνές, κενωσεις  που είναι πιο ανοιχτόχρωμες από το κανονικό και δύσοσμες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας δεν εχει απορρόφηση την τροφής σας κανονικά, και θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή του γιατρού σας.
 .16. Δυσκολία στην ούρηση ή αλλαγές στη ροή: Hands-κάτω, το πιο κοινό πρώιμο σημάδι καρκίνου του προστάτη είναι ένα συναίσθημα του να μην είναι σε θέση να ξεκινήσει το κατούρημα όταν είστε έτοιμοι να πάτε. Πολλοί άνδρες, επίσης, αναφέρουν ότι έχουν έναν σκληρό χρόνο να σταματήσουν τη ροή των ούρων, μια ροή που ξεκινά και σταματά, ή ένα ρεύμα που είναι πιο αδύναμο από το κανονικό. Οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα είναι λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας για μια εξέταση και έλεγχο για ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).
 .1 7. Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση Αυτό το σύμπτωμα μπορεί επίσης να δείξει μια ουρολοίμωξη ή σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, φυσικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δικαιολογεί μια άμεση επίσκεψη  στο γιατρό. Αυτό το σύμπτωμα είναι συχνά σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι θα πρέπει να πάτε  πιο συχνά, ιδιαίτερα τη νύχτα. Αυτά τα ίδια συμπτώματα μπορεί επίσης να ειναι μια  φλεγμονή ή λοίμωξη στον προστάτη ή καλοήθη υπερπλασία του προστάτη,  και  για ό, τι συμβαίνει όταν ο προστάτης μεγαλώνει και εμποδίζει τη ροή των ούρων. Ωστόσο, θα πρέπει να πάρει ελεγχθεί

 18. Αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα: Οι άνδρες συχνά έχουν προειδοποίηση με σημάδια  αίμα στα ούρα, αλλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το αίμα στο σπέρμα είναι επίσης ένα σημάδι κινδύνου για καρκίνο του προστάτη. Αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα δεν είναι πάντα ορατό  Στα  Ούρα μπορεί να είναι μόνο ένα ροζ, σκούρο κόκκινο, ή καπνιστό καφέ χρώμα, ενώ το αίμα στο σπέρμα μπορεί απλά να μοιάζει με μια ροζ λωρίδα.
 .19. Προβλήματα στύσης: Καθώς εξελίσσεται ο καρκίνος του προστάτη, ένα άλλο πολύ κοινό σύμπτωμα είναι η δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης στύσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο θέμα για να συζητήσουμε, αλλά είναι σημαντικό να επιστήσει την προσοχή του γιατρού σας. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της σεξουαλικής δυσλειτουργίας με μια άλλη αιτία, φυσικά, αλλά είναι ένας λόγος για να έχουν μια εξέταση και μια εξέταση PSA.
 .20. Πόνος ή δυσφορία στην βουβωνική χώρα, τους γοφούς, τους μηρούς ή στην κοιλιά: Ένα σημάδι του καρκίνου του προστάτη είναι συχνά ο πόνος στους γοφούς, τους μηρούς, ή στο χαμηλότερο μέρος της πλάτης. Οι άνδρες με καρκίνο των όρχεων εχουν παρατηρήσει ένα βαρύ, πονο αίσθημα χαμηλά στην κοιλιά ή στην κοιλιά ή στο όσχεο όρχεις  . Περιγράφουν μερικές φορές ως ένα αίσθημα προς τα κάτω, βαρους  ή ως ένα γενικευμένο πόνο σε όλη την περιοχή της βουβωνικής χώρας. Ο καρκίνος του προστάτη που έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες κάνει συχνά την  μόνη γνωστή ως δυσφορία στην πύελο ή πρήξιμο στα πόδια.
 .21. Πρήξιμο των όρχεων ή κατ ‘αποκοπή: Τα σημεια που δείχνουν τον καρκίνο των όρχεων είναι σχεδόν πάντα ανώδυνα. Είναι επίσης κοινό για έναν όρχι να είναι διευρυμένος ή πρησμένος, χωρίς όμως να έχει κανένα συγκεκριμένο σημάδι που μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε. Μερικοί άνδρες αναφέρουν δυσφορία συναίσθημα  , αλλά οχι εναν  ολοκληρωτικό πόνο.
22. Ανεξήγητη πόνο στην πλάτη: πόνος στην πλάτη μπορεί να σημαίνει όλα τα είδη των πραγμάτων, φυσικά, τις περισσότερες φορές τραβηγμένους  μυς ή προβλήματα  σε δίσκο. Όμως, ανεξήγητα, ενας  επίμονος πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου,  . Πόνος στη μέση και στα ισχία μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του προστάτη, ενώ ο πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης μπορεί να σημάνει τον καρκίνο του πνεύμονα. Ένας πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα και στην πλάτη είναι ένα από τα λίγα πρώτα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος.
 .23. Φολιδωτό ή επώδυνη θηλή ή στο στήθος, Και  οι άνδρες εχουν  καρκίνο του μαστού. Ειναι  επίσης μια κατάσταση που ονομάζεται γυναικομαστία, η οποία είναι ενας καλοήθης όγκος στην περιοχή του στήθους. Ο καρκίνος του μαστού  συνήθως ανιχνεύεται νωρις  αλλά αν εξαπλώνεται προς τα μέσα μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο στήθος. Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνουν τα μπαλώματα   κόκκινο , φολιδωτό, ή λακκάκι στο δέρμα  ή αλλαγές στη θηλή, όπως η στροφή προς τα μέσα ή διαρροή υγρού.    πρήξιμο, ή το δέρμα ή  στη θηλή πρόβλημα ή πόνο στο στήθος,  δώστε την προσοχή του γιατρού σας.
 24. Μια πληγή ή το δέρμα εφάπαξ που δεν επουλώνονται, γίνεται κακότροπο  ή  έχετε αιμορραγίες εύκολα: Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε   να παρακολουθήσουν τις κρεατοελιές για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρό φολιδωτό   Εξοικειωθείτε με τα διάφορα είδη καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και να είναι σε εγρήγορση σχετικά με τον έλεγχο του δέρματος σε όλο το σώμα για την περίεργη όψη  σε αυξήσεις ή κηλίδες.
 .25. Αλλαγές στα νύχια: ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι ένα σημάδι από διάφορους τύπους καρκίνου. Ένα καφέ ή  με μαύρη ράβδωση ή τελεία κάτω από το νύχι μπορεί να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε “clubbing”, το οποίο σημαίνει διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με καρφιά που κάμπτονται τα κάτω πάνω από τις άκρες, μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα. Ωχρό ή άσπρα νύχια μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, μερικές φορές ένα σημάδι του καρκίνου του ήπατος..πηγη

//healthyliving.msn.com/
http://www.bioathens.com/ta-simptomata-tou-karkinou-ston-andra-pou-isos-agnoisoun/

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget