Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Τα ζώα μειώνουν το κοινωνικό άγχος σε παιδιά με αυτισμό

Τα παιδιά με αυτισμό, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασής τους, ζουν συχνά στο περιθώριο της ζωής, χωρίς να ασχολούνται με δραστηριότ...

Τα παιδιά με αυτισμό, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασής τους, ζουν συχνά στο περιθώριο της ζωής, χωρίς να
ασχολούνται με δραστηριότητες δημοφιλείς μεταξύ των άλλων παιδιών. Νέα έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι το παιχνίδι με ινδικά χοιρίδια σε στρεσογόνες καταστάσεις ήταν χαλαρωτικό για παιδιά με αυτισμό.



Όσα έχουν κοντά τους ζώα, όπως γάτες, σκύλους ή ινδικά χοιρίδια, μπορεί να εμφανίσουν χαμηλότερο κοινωνικό άγχος, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Ίσως γιατί τα ζώα έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν τον άνθρωπο και κάνουν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται πιο ασφαλή και αποδεκτά.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μεθόδους, όσον αφορά στην αγωγή, που χρησιμοποιεί τα ζώα για να μπορέσουν τα παιδιά με αυτισμό να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς παιδιών με αυτισμό θα πρέπει να σπεύσουν στα pet shops για να πάρουν ένα κατοικίδιο για τα παιδιά τους. Χρειάζονται, όπως εξήγησε, περισσότερες έρευνες.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια