BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι είναι το λεμφικό μασάζ και ποια τα οφέλη του για τον οργανισμό

Γράφει η Αναστασία Μαρία Τρίχα
Έχουμε συνηθίσει να γίνεται συζήτηση για την ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος μέσω του λεμφικού μασάζ, ως εργαλείο υποβοήθησης για το αδυνάτισμα και την κυτταρίτιδα.

Στο συγκεκριμένο άρθρο όμως θα ήθελα να αναπτύξω το οφέλη της λεμφικής παροχέτευσης, αλλά και πώς το σώμα μας, μας προειδοποιεί ότι χρειάζεται αποτοξίνωση της λέμφου. Κατέχοντας την ειδικότητα της ιριδολόγου και γνώστης της συγκεκριμένης τεχνικής, η έμπνευση αυτής της μελέτης προήλθε από την μελέτη μου σε συγκεκριμένες ίριδες στις οποίες το λεμφικό τους σύστημα φωνάζει «βοήθεια». Συνήθως, οι ίριδες αυτές είναι χρώματος γαλάζιου ή γκρι και ονομάζονται λυμφατικές. Μέσω της ιριδοδιαγνωστικής, παρατηρώ ότι παρουσιάζουν στασιμότητα και οργανωμένες τοξίνες στο λεμφικό σύστημα. Αυτό βέβαια, δεν αποκλείει όλες τις υπόλοιπες ίριδες εκτός. Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσω στα παρακάτω ερωτήματα, έτσι ώστε οι αναγνώστες αυτού του άρθρου να κατανοήσουν για ποιο λόγο το λεμφικό μας σύστημα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
-Ποια η σημαντικότητα της λεμφικής μάλαξης;
-Ποιες είναι οι ενδείξεις σε έναν οργανισμό που φωνάζει απελπισμένα «απελευθέρωσε με» από την συστηματική οργάνωση της λέμφου σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος;
-Πώς δουλεύει το λεμφικό σύστημα στο σώμα μας;
-Πώς γίνεται η λεμφική μάλαξη;
-Ποιες οι λειτουργίες του;
Επιλέγω να ξεκινήσω περιγράφοντας λίγο το πώς δουλεύει το λεμφικό σύστημα.

Η λέμφος και το λεμφικό σύστημα

Η σημαντικότητα του λεμφικού συστήματος διαφαίνεται αν αναφερθούμε στην λειτουργία του.
Το σύστημα αυτό αντιπροσωπεύει ένα συμπληρωματικό δρόμο, δηλαδή, ένα δίκτυο σωλήνων μέσω του οποίου τα υγρά του σώματος μπορούν να περνούν από τους διάμεσους χώρους στο αίμα. Αποτελείται από λέμφο, λεμφικά αγγεία, λεμφαδένες που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Στο λεμφικό σύστημα περιλαμβάνονται ο σπλήνας, ο θύμος αδένας και οι αμυγδαλές. Το λεμφικό σύστημα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα υποβοηθητικό του φλεβικού, κινούμενο παράλληλα, ώσπου τελικά συνενώνεται μαζί του.
Το λεμφικό σύστημα επιτελεί τις λειτουργίες του χάρη στις συσπάσεις των λείων μυϊκών ινών και την κίνηση των σκελετικών μυών. Η λειτουργία του λεμφικού συστήματος παρουσιάζει δραστηριότητα κατά την σωματική άσκηση, αυξάνοντας τη ροή. Αντίθετα, κατά την ηρεμία του σώματος η λεμφική ροή είναι πολύ αργή.
Λέμφος: Τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που μεταφέρει το αίμα φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών μαζί με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, στην ουσία αποτελεί τη λέμφο. Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα.

Ποιες οι λειτουργίες του

1. Φιλτράρισμα
Μέσω αυτών των συσπάσεων-κινήσεων, η λέμφος κινείται στα λεμφαγγεία, μεταβαίνει στα λεμφογάγγλια, τα οποία αδειάζουν την λέμφο στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα λεμφογάγγλια λειτουργούν ως φίλτρα (σταθμοί διήθησης) της λέμφου, και η γνώση της ανατομικής τους θέσης είναι βασικό στοιχείο της λεμφικής μάλαξης, ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό.
2. Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας
Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων. Το λεμφικό σύστημα εμπλέκεται στην άμυνα του ατόμου εναντίον παρασιτικών οργανισμών, λοιμώξεων, επειδή η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά.
Η λέμφος, περνώντας από τους λεμφαδένες, διηθείται πριν διοχετευτεί στο αίμα κι έτσι παγιδεύονται μικρόβια και ξένες ουσίες από τα μακροφάγα, τα Τ-λεμφοκύτταρα ή τα αντισώματα που παράγονται από τα Β-λεμφοκύτταρα. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.
3. Η επαναφορά στο αιμοφόρο αγγειακό σύστημα μέρος του υγρού
Το υγρό, το οποίο διηθείται από τα αιμοφόρα τριχοειδή αρτηρίδια προς τους ενδιάμεσους ιστούς, δεν επανέρχεται όλο δια των φλεβιδίων. Η λέμφος, ακολουθεί μονόδρομη πορεία από την περιφέρεια προς την καρδιά, στην οποία και χύνεται, και έτσι επέρχεται η αποκατάσταση του όγκου του αίματος.
4. Μεταφέρει τις λιπαρές ουσίες από το λεπτό έντερο στο αίμα
Μια ακόμη σημαντική λειτουργία του λεμφικού συστήματος είναι η μεταφορά των λιπαρών συστατικών (υπό μορφή χυλομικρών) από το πεπτικό σύστημα προς το κυκλοφορικό. Τα λιπαρά συστατικά των τροφών συλλέγονται από τα λεμφικά αγγεία που περιβάλλουν το έντερο, μεταφέρονται στη χυλοφόρο δεξαμενή, και από εκεί μέσω του θωρακικού αγωγού στην καρδιά.
Θεμελιωτές του λεμφικού μασάζ θεωρούνται οι ιατροί Ο Emil και η Estrid Vodder, οι οποίοι επινόησαν την μέθοδο στη δεκαετία του 1930, όπου επινόησαν μία τεχνική με την οποία κατάφεραν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους από χρόνια ιγμορίτιδα. Το 1936, ύστερα από χρόνια έρευνας, εισήγαγαν αυτή την τεχνική στον ιατρικό κόσμο της Γαλλίας. Πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους διαδίδοντας και διδάσκοντας αυτήν τη μέθοδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεχνική η οποία συνίσταται στην προσεκτική μετακίνηση των χεριών, για να κινήσει τη λέμφο, διδάσκεται έως σήμερα.
Δεν μπορώ να παραλείψω της αναφορά στα λεμφικά προβλήματα της συγγραφέας “LOUISE HAY” όπου αναφέρει ότι: «Είναι μια προειδοποίηση πως ο νους πρέπει να επικεντρωθεί ξανά στα ουσιαστικά σημεία της ζωής, την αγάπη και τη χαρά».

Μεθοδολογία λεμφικής μάλαξης

Το λεμφικό μασάζ είναι μια ήπια μάλαξη. Στόχος του είναι να προάγει την φυσική αποστράγγιση της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού.
Στο λεμφικό μασάζ χρησιμοποιούμε έναν συγκεκριμένο βαθμό (ήπιας) πίεσης, και οι χειρισμοί εκτελούνται με ρυθμικότητα, η οποία αποσκοπεί στην διέγερση της κυκλοφορίας της λέμφου. Επειδή το λεμφικό σύστημα δεν περιέχει αντλία, όπως το κυκλοφορικό την καρδιά, εύκολα περιέρχεται σε συμφόρηση και στασιμότητα, η οποία επιδεινώνεται αν το άτομο διεξάγει καθιστική ζωή, δεν τρέφεται σωστά ή έχει ανάλογη κληρονομική προδιάθεση.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική.

Ενδείξεις και εφαρμογές

• Χαμηλό Ανοσοποιητικό
• Βελτίωση Ουλών
• Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
• Λεμφοιδήματα
• Στρες
• Κόπωση
• Κακή διατροφή, κατανάλωση άλατος, αναψυκτικών
• Οιδήματα από έλλειψη κίνησης, πριν και κατά την έμμηνο κύκλο μετά από φαρμακευτικές αγωγές
• Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος
• Χρόνιες φλεγμονές
• Παθήσεις πεπτικού
• Κατακράτηση υγρών
• Ημικρανίες, στρες
• Πρησμένες γάμπες, αστράγαλοι
• Σε αθλητές που έχουν μυικούς πόνους από γαλακτικό οξύ
• Στην ιγμορίτιδα

Αντενδείξεις

• Κακοήθεις όγκοι
• Ανοιχτά τραύματα, δερματικές φλεγμονές
• Πυρετός
• Οξείες φλεγμονές
• Καρδιακές η νεφρικές ασθένειες
• Υπόταση
• Μεταμοσχεύσεις Οργάνων
• Αφαίρεση σπλήνας

7 εύκολοι τρόποι που μπορείτε να κάνετε τους λεμφαδένες σας να ρέουν ομαλά

1. Ασκήσεις αναπνοής: Το λεμφικό σύστημα εξαρτάται από την άντληση της βαθιάς αναπνοής για να βοηθήσει να μεταφέρει τις τοξίνες στο αίμα πριν αποτοξινωθεί από το συκώτι σας.
2. Η άσκηση εξασφαλίζει επίσης το λεμφικό σύστημα ρέει σωστά.
3. Πίνετε άφθονο νερό.
4. Σε συνεννόηση με τον ολιστικό φυτοθεραπευτή/τριά σας, ανακαλύψτε τα καλύτερα βότανα, αιθέρια έλαια, τρόφιμα, και θεραπείες για την ενίσχυση της αποτοξίνωσης της λέμφου
5. Τρώτε άφθονα πράσινα λαχανικά για να πάρει επαρκή χλωροφύλλη για να βοηθήσει τον καθαρισμό του αίματος και της λέμφου σας.
6. Ξηρό δέρμα με τρίψιμο πριν από το ντους. Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα. Βουρτσίστε το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω από τα πόδια στον κορμό και από τα δάχτυλα στο στήθος, προς την ίδια κατεύθυνση, όπως οι λεμφαδένες σας ρέουν προς την καρδιά.
7. Αναπληρωματικό ζεστό και κρύο ντους για αρκετά λεπτά. Αποφύγετε αυτό το είδος της θεραπείας, αν έχετε  καρδιά ή πίεση του αίματος ή αν είστε έγκυος.
Είμαι στην διάθεση σας, αν έχετε ερωτήματα ή απορίες. Επίσης, αν διαβάζοντας την περιγραφή των ενδείξεων που προειδοποιούν για αποτοξίνωση της λέμφου σας θυμίζει κάποιο γνωστό σας άτομο και πιστεύεται ότι αυτό το άρθρο θα είναι χρήσιμο να το διαβάσει θα ήταν κρίμα να μην το κοινοποιήσετε.
Πηγές:
Al rights reserved
Τρίχα Αναστασία Μαρία
Ερευνήτρια συμπληρωματικών μεθόδων θεραπείας
Facebook: vitalcure
Email: vitalcuresystem@gmail.com
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμπληρωματικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την Ιατρική και ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού που ακολουθήτε ενώ κάποιες άλλες εναλλακτικές τεχνικές καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget