Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ανακαλύψτε πως ο καφές συμβάλλει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας

Ο καφές ανέκαθεν θεωρούνταν ένα μέσο τόνωσης και για πολλούς βασικό και απαραίτητο συστατικό του πρωινού ξυπνήματος.

Το γεγονός αυτό σχετίζεται κυρίως με την καφεΐνη και την πραγματικά ενισχυτική της δράση στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Για την ακρίβεια φαίνεται ότι η καφεΐνη ανεβάζει τα ποσοστά σημαντικών ουσιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, των λεγόμενων, νευροδιαβιβαστών, που λειτουργούν ως φορείς εγκεφαλικών σημάτων.

Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Η ντοπαμίνη είναι απαραίτητη για να μπορούμε να κινούμαστε και να συντονίζουμε αποτελεσματικά τις κινήσεις μας. Επιπλέον, αυτός ο νευροδιαβιβαστής παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των συναισθημάτων και της διάθεσής μας.

Η σεροτονίνη έχει επίσης θετική επίδραση στη διάθεσή μας. Προς την κατεύθυνση αυτή και με βάση τα αυτά τα δεδομένα η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ένας στιγμιαίος για παράδειγμα καφές θα μας δώσει περίπου 80 mg καφεΐνης ένας ελληνικός 40 mg κ.α. Όσο λοιπόν ο καιρός ζεσταίνει, το καλοκαίρι προχωράει και το μυαλό ζητάει διακοπές ένας καφές θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

neadiatrofis.gr
20 Ιουνίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget