ΣΟΚ: Aυτή η χημική ουσία στις τροφές προκαλεί καρκίνο! - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΣΟΚ: Aυτή η χημική ουσία στις τροφές προκαλεί καρκίνο!

Έκτακτη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προδιαγραφών των Τροφίμων ενημερώνει για τη χημική ουσία του θανάτου, το ακρυλαμίδιο των τροφίμων και τους μεταβολίτες του, το οποίο βλάπτει το DNA και προκαλεί καρκίνο.
Τα δείγματα της έρευνας συνελέγησαν και αναλύθηκαν από το 2010 σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και τα αποτελέσματα κρούουν τον κώδωνα κινδύνου κυρίως για τα παιδιά αν και η ανησυχία για τη καρκινογόνα ουσία αφορά όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με την EFSA, η καρκονογόνος ουσία βρίσκεται στα τηγανητά προϊόντα πατάτας, τα μπισκότα, τα κράκερ, οι φρυγανιές και το μαλακό ψωμί.
Να θυμάστε, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των προϊόντων αυτών, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδά του.

Η έρευνα έγινε σε βασικές κατηγορίες τροφίμων, όπως:
Οι έτοιμες τηγανητές πατάτες, τσιπς, μαλακό ψωμί, δημητριακά πρωινού, μπισκότα, κράκερ, φρυγανιές κλπ, καφές και υποκατάστατα καφέ, βρεφικές τροφές και επεξεργασμένα τρόφιμα για βρέφη και μικρά παιδιά με ή χωρίς βάση τα δημητριακά.apokalyptikodeltio.gr/index.php/ygeia/24439-sok-ayti-i-ximiki-ousia-stis-trofes-prokalei-karkino.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου