BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

61 οφέλη που παρέχουν στην υγεία τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Πηγή άρθρου και σχετική βιβλιογραφία: www.greenmedinfo.com

1. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική επίδραση στη διπολική διαταραχή.
2. Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σχετίζονται με μειωμένη μανία και κατάθλιψη στη νεανική διπολική διαταραχή.
3. Σε κλινικές μελέτες έχει αναφερθεί ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου που λαμβάνονται από το στόμα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς και σε ορισμένους ασθενείς με άσθμα.
4. Το ιχθυέλαιο βελτιώνει τη σωληναριακή δυσλειτουργία, το λιπιδαιμικό προφίλ και το οξειδωτικό στρες σε ασθενείς με IgA νεφροπάθεια.

5. Τα συμπληρώματα με λινέλαιο μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε δυσλιπιδαιμικούς ασθενείς.
6. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο συμπεριλαμβανομένων των δεικτών της φλεγμονής και αυτοανοσίας.
7. Σε μέτριες δόσεις μειώνουν τον θάνατο από καρδιαγγειακές παθήσεις και σε υψηλές δόσεις μειώνουν τα μη θανατηφόρα καρδιαγγειακά επεισόδια.
8. Τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης αιφνίδιου καρδιαγγειακού θανάτου σε ασθενείς με έμφραγμα του μυοκαρδίου.
9. Μειώνουν τη συνολική θνησιμότητα και τον αιφνίδιο θάνατο σε ασθενείς με συστολική δυσλειτουργία της αριστερής κοιλίας.
10. Η αύξηση των επιπέδων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να είναι 8 φορές πιο αποτελεσματική από την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και 2 φορές πιο αποτελεσματική από την εμφύτευση απινιδωτών για την πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου.
11. Τα συμπληρώματα μειώνουν τη συνολική θνησιμότητα και τον αιφνίδιο θάνατο σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή.
12. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ψαριών συνδέεται με μείωση της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.
13. Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και η βιταμίνη D συντελούν στην ουσιαστική μείωση των ποσοστών ασβεστίου των στεφανιαίων αρτηριών και την επιβράδυνση της ανάπτυξης της πλάκας.
14. Εμποδίζουν την κολπική μαρμαρυγή ύστερα από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίων αρτηριών.
15. Τα συμπληρώματα έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα σε παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας.
16. Ο συνδυασμός των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων καθώς και η κατανάλωση μαγνησίου και ψευδαργύρου έχουν ευεργετική επίδραση στην προσοχή, τη συμπεριφορά και τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων.
17. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου έχουν σημαντική θεραπευτική επίδραση στα παιδιά με αυτισμό.
18. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για παιδιά με αυτισμό.
19. Η κατανάλωση συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης σε ασθενείς με διαβήτη.
20. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν τη μακροαγγειακή και μικροαγγειακή λειτουργία σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
21. Σε ασθενείς με σταθερή στεφανιαία νόσο βρέθηκε μια ανεξάρτητη και αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στα επίπεδα των ωμεγα-3 λιπαρών οξέων και τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες.
22. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ενδοθηλιακή λειτουργία σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο.
23. Το ιχθυέλαιο έχει ευεργετική επίδραση στο ιξώδες του αίματος σε ασθενείς με περιφερική αγγειακή νόσο.
24. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου αυξάνουν την απόσταση που μπορούν να περπατήσουν οι ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο.
25. Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται εικοσιδυπενταενοϊκό οξύ (DPA) μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης περιφερικής αρτηριακής νόσου που σχετίζεται με το κάπνισμα.
26. Μια θεραπεία διάρκειας 8 μηνών με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει θετικές επιπτώσεις σε ασθενείς με κυστική ίνωση, όπως μείωση της φλεγμονής.
27. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν προστατευτική επίδραση ενάντια στην υπερπαραγωγή βλέννας λόγω πνευμονικών βακτηρίων σε ασθενείς με κυστική ίνωση.
28. Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μειώνουν τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες, την ταχύτητα καθίζησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τα ποσοστά ιντερλευκίνης-8 σε ασθενείς με κυστική ίνωση.
29. Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) αυξάνει την αντίσταση στη μόλυνση από το βακτήριο ψευδομονάς η αεριογόνος.
30. Τα συμπληρώματα εικοσαπεντανοϊκού οξέος (ΕΡΑ) έχουν θεραπευτική επίδραση σε ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C.
31. Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) έχουν θετική επίδραση στη θεραπεία του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου.
32. Το ιχθυέλαιο μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σε ασθενείς με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο.
33. Τα ψάρια και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μακράς αλύσου μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου καθώς και τη θνησιμότητα σε γυναίκες με διαβήτη.
34. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις των οξέων EPA και DPA στο πλάσμα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο μη θανατηφόρου εμφράγματος του μυοκαρδίου στις γυναίκες.
35. Η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμφάνιση περιστατικών υπέρτασης.
36. Το ιχθυέλαιο αλλά όχι το λινέλαιο μειώνει τη φλεγμονή και αποτρέπει την υπερβολική πίεση που προκαλείται από καρδιακή δυσλειτουργία.
37. Η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ηλικιωμένα άτομα.
38. Η μέτρια κατανάλωση των οξέων EPA και DHA μπορεί να καθυστερήσει την εξασθένηση της νοητικής λειτουργίας σε ηλικιωμένους άντρες.
39. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν θεραπευτική επίδραση στην επιλόχεια κατάθλιψη.
40. Έχουν θετική επίδραση στη θεραπεία του συνδρόμου ξηροφθαλμίας.
41. Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν θεραπευτική δράση σε παιδιά με συμπτωματολογία Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας.
42. Η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους άντρες.
43. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτρέπουν και αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.
44. Εμποδίζουν τον σχηματισμό πέτρας οξαλικού ασβεστίου στο ουροποιητικό σύστημα.
45. Είναι ευεργετικά για παιδιά που πάσχουν από βρογχικό άσθμα.
46. Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων συμβάλλουν στην πρόληψη του πρόωρου τοκετού σε εγκυμοσύνες τόσο χαμηλού όσο και υψηλού κινδύνου.
47. Η κατανάλωση ψαριών συνδέεται με μείωση κατά 63% της θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη.
48. Μειώνουν τη σοβαρότητα των αυτοάνοσων νοσημάτων.
49. Το λιπαρό οξύ ΕΡΑ έχει θεραπευτικό ρόλο στη μείωση της πνευμονικής υπέρτασης.
50. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα οδηγούν στη βελτίωση της αντοχής βάρους σε σκύλους με οστεοαρθρίτιδα.
51. Οι ασθενείς με πρωτοπαθές γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας έχουν μειωμένα επίπεδα λιπαρών οξέων DHA και EPA στο αίμα τους.
52. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και το λιπώδες ήπαρ σε παχύσαρκα ποντίκια.
53. Η πρόσληψη εικοσιπεντανοϊκού και δοκοσαεξανοϊκού οξέος από τα ψάρια μπορεί να συνδέεται με μειωμένη εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας.
54. Το μουρουνέλαιο (ωμέγα-3 λιπαρό οξύ) μειώνει την ανάγκη για λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
55. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν σημαντικά θεραπευτικά οφέλη και φαρμακευτική δράση στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
56. Μια διατροφή που περιέχει τα οξέα ΕΡΑ και DHA έχει ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη και τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού.
57. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν τους καπνιστές ενάντια στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
58. Μικρές ελεγχόμενες μελέτες και μια ανοιχτή μελέτη για τη διπολική κατάθλιψη έδειξαν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως είναι πιο αποτελεσματικά από τα εικονικά φάρμακα όσον αφορά την κατάθλιψη τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.
59. Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ ΕΡΑ είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής.
60. Μια διατροφή χαμηλή σε τρανς λιπαρά και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας.
61. Η αυξημένη πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνευμονίας.Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget