Μια δροσερή και θρεπτική συνταγή ιδανική για να μάθετε το γιαούρτι στα παιδιά σας και να τα γλυκάνετε. Υλικά για τέσσερις μερίδες...
Μια δροσερή και θρεπτική συνταγή ιδανική για να μάθετε το γιαούρτι στα παιδιά σας και να τα γλυκάνετε.
Υλικά για τέσσερις μερίδες
- Μισό κιλό φράουλες
- Δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ
- Τρεις κουταλιές καστανή ζάχαρη
- Δύο γιαούρτια τύπου στραγγιστό (με χαμηλά λιπαρά)
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε
τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το
κονιάκ και τις αφήνουμε τουλάχιστον για δύο ώρες στο ψυγείο μέχρι να
βγάλουν το σιρόπι τους
Στη
συνέχεια βάζουμε μισό κεσεδάκι γιαούρτι (περ. 100 γρ.) σε ένα μπολάκι
και το γαρνίρουμε με τέσσερις πέντε κουταλιές από τις φράουλες που
έχουμε ετοιμάσει προσθέτοντας και δύο κουταλιές σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια