Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Καφές: Τα συν και τα πλην στην Υγεία μας...

Δεν περνά εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια νέα έρευνα για τον καφέ. Σαφέστατα αυτό εξαρτάται κι από πόσο καφέ καταναλώνουμε κάθε μέρα, τι εί...

Δεν περνά εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια νέα έρευνα για τον καφέ. Σαφέστατα αυτό εξαρτάται κι από πόσο καφέ καταναλώνουμε κάθε μέρα, τι είδους, πόση ζάχαρη χρησιμοποιούμε κ.ο.κ. Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί για τον καφέ:

Συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών προσβολών, προστατεύει από την άνοια το διαβήτη τύπου, καρκίνο του δέρματος, βοηθά στις θερμιδικές δίαιτες διότι επιταχύνει τη διαδικασία που καίει το λίπος, είναι ήπιο κατασταλτικό της όρεξης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ, βελτιώνει την αντοχή των μυών στους αθλητές αλλά μπορεί να προκαλέσει αύξηση του καρδιακού παλμού, διότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, διεγείρει το έντερο για να πάμε στην τουαλέτα, παρεμβαίνει στην απορρόφηση σιδήρου.

Πολλές φορές στην Ελλάδα πίνουμε καφέ χωρίς συνοδευτικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών στο στομάχι, να ερεθίσει το βλεννογόνο του στομάχου και του εντέρου ενώ πολλές φορές η ανάσα μας δεν είναι αυτή που πρέπει διότι ο καφές αφυδατώνει το στόμα.

Τώρα μια νέα έρευνα για τον καφέ από το Βασιλικό νοσοκομείο της κομητείας του Σάρει στο Γκίλφορντ δείχνει πως οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τα νεφρά τους επειδή η καφεΐνη είναι ερεθιστική της ουροδόχου κύστης μπορεί να εντείνει το πρόβλημα της υπερδραστήριας κύστεως.


Πηγή: DailyMail

 medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια