BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πιες καφέ, σώσε την καρδιά σου.

Αυτό υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο European Journal of Epidemiology, αφού πρώτα ανέλυσε τα αποτελέσματα 23 προοπτικών μελετών παρατήρησης.


Οι παραπάνω μελέτες διερευνούσαν τη συσχέτιση της συχνότητας κατανάλωσης καφέ με τον κίνδυνο θνησιμότητας από οποιαδήποτε αιτία αλλά και συγκεκριμένα από τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκίνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η υψηλή κατανάλωση καφέ, δηλαδή η κατανάλωση περισσότερων από 3 φλιτζανιών καφέ ημερησίως φάνηκε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία, σε σχέση με τη χαμηλή κατανάλωση.
Και αν η μείωση του κινδύνου, ανέρχεται στο 12%, τότε σημειώστε ότι για κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ, ο κίνδυνος είναι ακόμη χαμηλότερος κατά 3%! Επιπλέον, βρέθηκε μια αρνητική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση με το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ή εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρατήρηση, είναι ότι και ο ντεκαφεινέ καφές, μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στην ύπαρξη των υπολοίπων συστατικών του καφέ, όπως για παράδειγμα τα αντιοξειδωτικά, και όχι στην καφεΐνη.
Συμπερασματικά, ο Stefano Malerba και οι συνεργάτες τους, δικαιώνουν τους λάτρεις του ελληνικού αλλά και του στιγμιαίου καφέ και ενισχύουν την διάθεσή τους για συστηματική κατανάλωση του αγαπημένου τους ροφήματος.

Πηγή: Stefano Malerba, Federica Turati, Carlotta Galeone, Claudio Pelucchi, Federica Verga, Carlo La Vecchia, Alessandra Tavani, A meta-analysis of prospective studies of coffee consumption and mortality for all causes, cancers and cardiovascular diseases, 2013,Eur J Epidemiol, DOI 10.1007/s10654-013-9834-7
http://www.diatrofi.gr/index.php/health


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget