BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (Gojiberry) εκπληκτικό superfood

Δεντράκι με γρήγορη ανάπτυξη καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο κι είναι περιζήτητο για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το αποκαλούν και μούρο της ευτυχίας. Καρποφορεί Μάϊο με Αύγουστο. (Ξεπερνά τα 2,5 μέτρα)

Το Γκότζι Μπέρι ανήκει στην κατηγορία των super φρούτων, όπως και το Ιπποφαές. Ασιατικής καταγωγής, πολυετές δεντράκι μ΄εύκολη ανάπτυξη, καλλιεργείται σ' όλο τον κόσμο κι είναι περιζήτητο για τις θεραπευτικές κι ευεργετικές του ιδιότητες. Αντιοξειδωτικό που βοηθά τη λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών και του καρδιαγγειακού, το αποκαλούν "μούρο της ευτυχίας" επειδή βελτιώνει τη διάθεση και τη λίμπιντο και προσφέρει ενέργεια. Οι καρποί του έχουν έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, είναι μαλακοί, με γεύση σαν της σταφίδας και τρώγονται ωμοί ή αποξηραμένοι.

Βιταμίνη C, Β1, Β2, Β-Καροτίνη, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα.

Οδηγίες Φύτευσης: Φυλλοβόλο πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 4 μ. Διατηρήστε το σε ύψος 1,5-2μ. για να έχετε καλύτερη καρποφορία. Μεταφυτέψτε το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα σε ηλιόλουστη ή ημισκιερή θέση. Αναπτύσσεται σε αργιλώδη και σε άγονα, αμμώδη (θρεπτικά φτωχά) εδάφη καλά στραγγιζόμενα. Το φυτό αντέχει σε θερμοκρασίες από -20 έως 40οC και θέλει σχετικά αλκαλικά εδάφη που να έχουν καλή στράγγιση. Κλαδέψτε μετά το τέλος της καρποφορίας (το φθινόπωρο). Ποτίζετε προσεκτικά το χειμώνα. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο λιπαίνετε με βιολογικό λίπασμα για φρούτα και λαχανικά. Οι πλήρως ώριμοι καρποί του μπορούν να φαγωθούν ωμοί, να αποξηραθούν ή να μαγειρευτούν. Σε κανονική παραγωγή αναμένεται να φτάσουν από τον 3ο χρόνο. Αν καλλιεργήσετε σε στυλ παλμέτας, οι αποστάσεις φύτευσης θα είναι 2x2-2.2μ. (220-230 φυτά/στρέμμα), ενώ αν κάνετε ελεύθερη φύτευση 2x3.5-4μ. (120 φυτά/στρέμμα).
Καρποφορεί από τον πρώτο χρόνο.


πηγη



H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget