BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι

Όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, τότε προκαλείτε στον οργανισμό σας ένα πραγματικό σοκ, την επόμενη φορά λοιπόν που θα απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα.


Από πολλούς τίθεται ένα ερώτημα, είναι υγιεινός ο καφές ή όχι;

Φυσικά το αγαπημένο ρόφημα όλων μας προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, υπάρχουν όμως και μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται να καταναλώσετε τον αγαπημένο σας καφέ.
ένας από αυτούς τους λόγους είναι όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο καφές είναι μια σημαντική πηγή  αντιοξειδωτικών και επίσης φαίνεται να είναι αποτελεσματικός και στην πρόληψη του καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προέρχονται από το χλωρογενικό οξύ το οποίο επίσης βρίσκεται και στα φρούτα, σε αυτό συμφωνούν και οι επιστήμονες, αλλά η επίδραση του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα αν αυτός πίνετε με άδειο στομάχι.

Όταν καταναλώνουμε ένα μόνο  φλιτζάνι μαύρου καφέ με άδειο στομάχι τότε διεγείρει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο πεπτικό σύστημα, και αυτό θα το νιώσουν πολύ γρήγορα όσοι είναι επιρρεπείς σε γαστρίτιδα.

Ακόμα και ένα απολύτως υγιές στομάχι δεν μπορεί να γλυτώσει από τις παρενέργειες, γιατί το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείτε για την πέψη της τροφής, έτσι αν καταναλώσετε καφέ με άδειο στομάχι κατά την διάρκεια της ημέρας αυτό θα προκαλέσει διαταραχές στην πέψη κατά τη διάρκεια μεγάλων γευμάτων και θα έκανε πιο δύσκολη τη διαδικασία αποσύνθεσης των πρωτεϊνών.

Οι συσσωρευμένες πρωτεΐνες που δεν απορροφούνται από το σώμα μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, όπως φούσκωμα, ερεθισμό ή φλεγμονή του εντέρου.

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μια ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα, αφού έχετε φάει τουλάχιστον μία φέτα ψωμί.
Δε θα πρέπει να πίνετε μόλις ξυπνάμε, γιατί τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα είναι πολύ υψηλά, γιαυτό θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος από την ώρα που ξυπνήσατε ώστε να πέσουν.
Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βιολογικού μας ρολογιού και την εγρήγορση του οργανισμού.

Τέλος, ένα φλιτζάνι καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει καούρα, φούσκωμα, ακόμη και εμετό.
Αν δεν είστε λάτρεις του πρωινού γεύματος αλλά έχετε ανάγκη από μία κούπα ζεστό καφέ, τότε προσθέστε λίγο γάλα στον καφέ σας για να το αραιώσετε, αν και δεν αντικαθιστά το πρωινό γεύμα τουλάχιστον είναι ένα ελάχιστο μέτρο για να προστατέψετε το στομάχι σας όσο το δυνατόν περισσότερο.


VotanonKipos.gr 


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget