Bioolymbus

Bioolymbus

Υπέρταση ( Θεραπεία με Βότανα )

Κατ' αρχήν, υπέρταση σημαίνει το να έχει κανείς υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμμετέχουν στην ανοδική πορεία της πίεσης των αρτηριών, όπως είναι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το στρες και η παχυσαρκία. Γνωρίζοντας αυτά, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να εισάγουμε στη ζωή μας ήπιες μορφές άσκησης, συμβουλευόμενοι το γιατρό μας, ανάλογα με την ηλικία μας.
Επίσης, θα ήταν καλό να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες, αποφεύγοντας τα λίπη, τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και όσο είναι δυνατόν, το κρέας. Η υπέρταση είναι πιθανό να καταλήξει σε αρτηριοσκλήρυνση και κατόπιν σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά. Είναι μια ύπουλη πάθηση καθώς τα σημάδια της συνήθως δεν είναι εμφανή και φαίνονται αποκλειστικά σε ιατρικές εξετάσεις. Μια ισορροπημένη ζωή, δεν έχει να φοβάται τίποτα από όλα αυτά εκτός αν υπάρχει κληρονομικότητα ή παθογένεια, θέματα για τα οποία θα πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό μας.

Το φαρμακείο της φύσης μαζί με τους προγόνους μας έχουν αρκετές λύσεις για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη της υπέρτασης.

1) Η κατανάλωση της ωμής αντράκλας (γλιστρίδας) ρίχνει την πίεση. Συνηθίστε να βάζετε φύλλα αντράκλας στις ωμές σαλάτες σας, βοηθά επίσης στον καθαρισμό του αίματος, σύμφωνα και με τον Έντουαρντ Μπαχ.

2) Το γνωστό σε όλους, από τη γιορτή των Χριστουγέννων, γκι, είναι στην πραγματικότητα ένας παρασιτικός θάμνος που φυτρώνει ανάμεσα σε κλαδία από λεύκες, μηλιές, βελανιδιές, καστανιές, έλατα κ.α.. Κατεβάζει την αρτηριακή πίεση αν φτιάξουμε ένα αφέψημα από αυτό, βράζοντας 60 γραμμάρια κοπανισμένων φύλλων σε ένα ποτήρι νερό και πίνουμε μια κουταλιά της σούπας την ημέρα. Η δοσολογία του γκι στον οργανισμό μας θέλει προσοχή καθώς είναι τοξικό για την καρδιά. Γι' αυτό ας μην υπερβαίνουμε την ημερήσια δόση κι ας κάνουμε ισόποσα διαλλείματα κάθε 10-15 μέρες θεραπείας.

3) Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα χλωρά φύλλα ελιάς βράζοντάς 200-250 γραμμάρια σε μισό λίτρο νερό και τα σουρώσουμε. Πίνουμε ένα ποτήρι του κρασιού τρεις φορές την ημέρα, έπειτα από κάθε γεύμα.

4) Τρώτε κρεμμύδι ξερό, ωμό, όσο περισσότερο μπορείτε! Συνοδεύετε το με άφθονο μαρούλι φρέσκο και καλοπλυμένο.

5) Ας καταναλώνουμε κι ένα αφέψημα λεβάντας την ημέρα, βράζοντας 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα και λουλούδια για ένα φλυτζάνι τσαγιού. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ότι έχει να κάνει με την καρδιά.

6) Ο χυμός των νερατζιών είναι επίσης πολύτιμος στην καταπολέμηση της υψηλής πίεσης. Βράζουμε τα νεράτζια ολόκληρα, με τη φλούδα τους και πίνουμε το ζουμί. 

7) Το σκόρδο είναι πολύ γνωστό για την αγγειοδιασταλτική προσφορά του. Ο γενικός κανόνας είναι...τρώμε όσο σκόρδο αντέχουμε εμείς και οι...δίπλα μας!8) Οι ρίζες της φραουλιάς αντιμετωπίζουν όσο και προλαμβάνουν την υπέρταση. Βράζουμε 30 γραμμάρια ριζών σε ένα λίτρο νερό και, αφού βράσουν, περιμένουμε 10 λεπτά πριν τα σουρώσουμε και πιούμε το αποτέλεσμα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια