Το βούτυρο κακάο είναι μια μυρωδάτη λαχταριστή απόλαυση για το σώμα αλλά επίσης είναι και το μυστικό για ένα όμορφο και υγιές δέρμα.
Το βούτυρο του κακάο παράγεται από τους κόκκους του κακάο, το οποίο είναι ένα αειθαλές δέντρο που αναπτύσσεται στην κεντρική και νότιο Αμερική, την Αφρική και την Ασία.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός για την ιστορία του κακάο είναι ότι το κακαόδεντρο αρχίζει να παράγει καρπούς μετά το τέταρτο έτος από την ημέρα φύτευσης του, αλλά όμως όταν αρχίζει την παραγωγή των κόκκων συνεχίζει να δίνει τους καρπούς του για πάνω από 80 χρόνια.
Το βούτυρο από κακάο παρήχθη για πρώτη φορά από τους ολμέκους (Olmecs) (ήταν ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός του Μεξικού) και αργότερα από τους μάγια και τους Αζτέκους.
Οι ινδιάνικες αυτές φυλές είχαν διατηρήσει για αιώνες την παράδοση καλλιέργειας φυτείας κακάο, καθώς και τη συνταγή για την προετοιμασία ροφήματος σοκολάτας.
Θρεπτικά συστατικά που περιέχει το κακάο :
5% νερό
20% πρωτεΐνη
7% άμυλο
4% κυτταρίνη
2% θεοβρωμίνη
6% μεταλλικά στοιχεία
50% φυτικό λίπος
Η μεγαλύτερη αξία του κακάο είναι η περιεκτικότητα του σε φαινόλες και λιπαρά οξέα, περιέχει επίσης βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή.
Το βούτυρο του κακάο είναι γνωστό για την εξαιρετική ενυδατική του δράση για το δέρμα, χρησιμοποιείτε για αιώνες ώστε να μαλακώσει το δέρμα και αφαιρέσει τις ραγάδες.
Λιώνει σε θερμοκρασία σώματος και απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.
Σύμφωνα με έρευνα η εφαρμογή του βουτύρου κακάο στην επιδερμίδα δρα επίσης αποτελεσματικά στη μείωση του στρες και προλαμβάνει τον καρκίνο.
votanonkipos.gr
Το βούτυρο του κακάο παράγεται από τους κόκκους του κακάο, το οποίο είναι ένα αειθαλές δέντρο που αναπτύσσεται στην κεντρική και νότιο Αμερική, την Αφρική και την Ασία.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός για την ιστορία του κακάο είναι ότι το κακαόδεντρο αρχίζει να παράγει καρπούς μετά το τέταρτο έτος από την ημέρα φύτευσης του, αλλά όμως όταν αρχίζει την παραγωγή των κόκκων συνεχίζει να δίνει τους καρπούς του για πάνω από 80 χρόνια.
Το βούτυρο από κακάο παρήχθη για πρώτη φορά από τους ολμέκους (Olmecs) (ήταν ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός του Μεξικού) και αργότερα από τους μάγια και τους Αζτέκους.
Οι ινδιάνικες αυτές φυλές είχαν διατηρήσει για αιώνες την παράδοση καλλιέργειας φυτείας κακάο, καθώς και τη συνταγή για την προετοιμασία ροφήματος σοκολάτας.
Θρεπτικά συστατικά που περιέχει το κακάο :
5% νερό
20% πρωτεΐνη
7% άμυλο
4% κυτταρίνη
2% θεοβρωμίνη
6% μεταλλικά στοιχεία
50% φυτικό λίπος
Η μεγαλύτερη αξία του κακάο είναι η περιεκτικότητα του σε φαινόλες και λιπαρά οξέα, περιέχει επίσης βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή.
Το βούτυρο του κακάο είναι γνωστό για την εξαιρετική ενυδατική του δράση για το δέρμα, χρησιμοποιείτε για αιώνες ώστε να μαλακώσει το δέρμα και αφαιρέσει τις ραγάδες.
Λιώνει σε θερμοκρασία σώματος και απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.
Σύμφωνα με έρευνα η εφαρμογή του βουτύρου κακάο στην επιδερμίδα δρα επίσης αποτελεσματικά στη μείωση του στρες και προλαμβάνει τον καρκίνο.
votanonkipos.gr
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου