Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Νέα μελέτη δείχνει πως η κατανάλωση 3-4 φλιτζανιών καφέ ανά ημέρα σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του ενδομήτριου. 

Ο καρκίνος του ενδομήτριου αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι 1 στις 37 γυναίκες θα εμφανίσει τη νόσο σε κάποια περίοδο της ζωής της.Αν και η αιτιολογία της νόσου δεν είναι ξεκάθαρη, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, οι ορμονικές μεταβολές, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι «ανθυγιεινές» διατροφικές συνήθειες συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου.

Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 2 διαφορετικές μελέτες, που περιλάμβαναν συνολικά περίπου 3.000 γυναίκες, οι οποίες εμφάνιζαν τη νόσο.

Αξιολογώντας πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων βρήκαν πως η κατανάλωση 3-4 φλιτζανιών καφέ ανά ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομήτριου κατά περίπου 20%, συγκριτικά με την κατανάλωση κανενός ή λιγότερο από ενός φλιτζανιού καφέ ημερησίως.

Σύμφωνα με τους ερευνητές απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση τόσο της σχέσης μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου εμφάνισης της νόσου, όσο και των επιμέρους συστατικών του καφέ που ενδεχομένως να ασκούν προστατευτικό ρόλο.

neadiatrofis.gr
12 Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget