Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Υπονύχιο αιμάτωμα: Πότε δημιουργείται και ποιες είναι οι επιπλοκές .

Ένα βίαιο χτύπημα στο νύχι του χεριού ή του ποδιού μπορεί να προκαλέσει συλλογή αίματος μεταξύ του κεράτινου δίσκου του νυχιού και της μήτρας του.
Αυτό είναι το υπονύχιο αιμάτωμα το οποίο μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να εκτονωθεί λόγω της πίεσης της μήτρας του νυχιού.
Ένα δυνατό χτύπημα, πέραν του υπονύχιου αιματώματος, μπορεί να επιφέρει κάταγμα της ονυχοφόρου φάλαγγος ή ρήξη της Μήτρας του νυχιού που ενδέχεται να απαιτεί συρραφή με ράμματα.

Το υπονύχιο αιμάτωμα πρέπει να παροχετεύεται αμέσως την πρώτη έως δεύτερη μέρα, διαφορετικά οδηγεί σε απώλεια του νυχιού και το νέο νύχι αργεί να βρει, χρειάζεται περίπου 1-2 μήνες.
Εάν ο κεράτινος δίσκος του νυχιού έχει ήδη αποκολληθεί πλήρως, τότε απαιτείται αφαίρεσή του με τοπική αναισθησία και έλεγχος της μήτρας του νυχιού.
Επειδή το υπονύχιο αιμάτωμα είναι πολύ επώδυνο, χρειάζεται άμεση παροχέτευση, προκειμένου να φύγει το αίμα, αλλιώς ο ασθενής υποφέρει.
To υπονύχιο αιμάτωμα μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές.
Αυτές είναι:
-Η συνύπαρξη κατάγματος της ονυχοφόρου φάλαγγας: Υποδηλώνει μεγάλη ζημιά και καλό είναι μετά την αφαίρεση του νυχιού να ελέγχεται η μήτρα ώστε να συρραφτεί αν είναι κομμένη.
-Ρήξη/Διάσπαση της Μήτρας του νυχιού: Χρειάζεται συρραφή και ενίοτε έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση δυσμορφικού νέου νυχιού.
-Πυονυχία: Παραμονή αιματώματος πολλές μέρες οδηγεί ενίοτε σε διαπύηση, που απαιτεί διάνοιξη και παροχέτευση και αντιβιοτικά.
-Μεγάλες βλάβες της μήτρας του νυχιού έχουν ως αποτέλεσμα να βγαίνει δυσμορφικό κάθε νέο νύχι.
-Οστεομυελίτιδα της τελικής φάλαγγας: Είναι σπανιότατη και απαιτεί χορήγηση αντιβιοτικών για 20-45 μέρες.

12 Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget