Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα

Υλικά για 2 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλες ντομάτες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το φλούδι τους και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά για να φύγει η πικρίλα τους. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις ψημένες μελιτζάνες, τις περιχύνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη με το χέρι με χοντρά κομμάτια, το δυόσμο, πιπέρι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

neadiatrofis.gr


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget