BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με βότανα

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κάθε ανθρώπου  μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας.


Όσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο μεγαλύτερη είναι και η ανησυχία για την εμφάνισή του.

Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα δεκάδες προϊόντα που υπόσχονται ενδυνάμωση των μαλλιών, ενώ τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει βρει πολλές μεθόδους για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η φύση έχει προνοήσει ακόμα και γι' αυτό. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια πολλά βότανα χρησιμοποιούνται στη λαϊκή ιατρική για την τόνωση των μαλλιών.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών είναι αρκετοί.
Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων, όπως αυτών που είναι κατά της χοληστερίνης, του έλκους, της αρθρίτιδας, της κατάθλιψης, της υπέρτασης είναι η τριχόπτωση. Άλλοι λόγοι για τους οποίους χάνετε τα μαλλιά σας είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω ορμονικών διαταραχών, όταν κάνετε δίαιτα λόγω διατροφικής ανεπάρκειας βιταμινών, πρωτεϊνών, όταν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Αυτοί είναι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Δείτε τα παρακάτω βότανα πως σας βοηθούν στην τριχόπτωση:
    Tο κρεμμύδι, ενισχύει την τριχοφυΐα.Πρόκειται για ένα από τα λίγα φυτά που όταν καταναλώνονται ως τροφή επιδρούν θετικά στον οργανισμό και ως φάρμακο. Το μέρος που χρησιμοποιείται περισσότερο για θεραπευτικούς λόγους είναι ο βολβός. Περιέχει μια πτητική και δακρυγόνο ουσία με σουλφίδια η οποία περιέχει θειούχο αλλύλιο. Επιπλέον, περιέχει σάκχαρα, πυρίτιο, φθόριο, ιώδιο, φωσφορικό ασβέστιο, οξικό ασβέστιο και κιτρικό ασβέστιο, καθώς επίσης και βιταμίνες A, B και C. Σε εξωτερική χρήση, το κρεμμύδι ενισχύει την τριχοφυΐα. Η συνιστώμενη δόση είναι 60 γραμμάρια κρεμμύδι τα οποία πρέπει να αναμειχθούν με 15 γραμμάρια ανθρακικό κάλιο και 240 γραμμάρια νερό. Με το μείγμα κάνουμε καθημερινό μασάζ του δέρματος του κεφαλιού.
    Το θυμάρι, σταματάει την τριχόπτωση. Προσθέστε 2 κλαδάκια θυμαριού, σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για δέκα λεπτά περίπου και λούστε τα μαλλιά σας.
    Το δενδρολίβανο, βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών (το χρησιμοποιούσαν ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες). Βράστε 1 κουταλάκι του γλυκού άνθη δενδρολίβανου, με ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά περίπου και λούστε τα μαλλιά σας.
    Το εκχύλισμα δάφνης, δυναμώνει τα μαλλιά σας και σταματάει την τριχόπτωση. Αφήστε 2-3 φύλλα δάφνης σε 1 λίτρο νερού για 7-10 λεπτά και λούστε τα μαλλιά σας.
    Το αφέψημα λεμονιού είναι κατά της τριχόπτωσης. Προσθέστε δύο χούφτες φύλλα λεμονιάς, σε 1 λίτρο νερού. Βράστε το μείγμα για 20 λεπτά.
     Καρυδιά
    Η καρυδιά ήταν γνωστή στην αρχαιότητα και κυρίως στην Ινδία από όπου, το 150 π.Χ. περίπου, μεταφέρθηκε στην Κίνα. Τα αρωματικά φύλλα της περιέχουν τανίνη, πτητικό έλαιο, χρωστική ουσία, γιουγκλόνη, καθώς επίσης και ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο και κοβάλτιο. Η πράσινη φλούδα του φυτού είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ περιέχει μηλικό και κιτρικό οξύ, τανίνη, άλατα, χλωροφύλλη και άμυλο. Για να επιτύχουμε την τόνωση των μαλλιών βράζουμε δύο χούφτες φύλλα ή αντίστοιχη ποσότητα πράσινης φλούδας καρυδιών για 15 λεπτά σε δύο λίτρα νερού. Με το μείγμα αυτό κάνουμε εντριβές στο τριχωτό του κεφαλιού. Εκτός από το ότι τονώνονται, τα μαλλιά γίνονται επίσης πιο λαμπερά, ενώ αποκτούν και λίγο πιο σκούρο χρώμα.



πηγη


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget