Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σουπιές στην κατσαρόλα με αρωματικά και κριθαράκι

Θα απολαύσετε τις σουπιές στην κατσαρόλα με κριθαράκι μαζί με ένα ποτήρι ουζάκι

Συστατικά:


1,5 κιλό σουπιές

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 πράσα ψιλοκομμένα

4 ντομάτες χοντροκομμένες

μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λε4υκό κρασί

500 γρ κριθαράκι

λίγο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη



Οδηγίες:


Καθαρίζω τις σουπιές, τις πλένω με άφθονο νερό και τις στραγγίζω καλά.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα για 3 λεπτά.

Προσθέτω τις σουπιές κομμένες σε ροδέλες και μετά από λίγο σβήνω με το κρασί.

Προσθέτω τις ντομάτες το θυμάρι αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

ανακατεύω και αφήνω να ψηθούν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.

Βράζω χωριστά το κριθαράκι, το σουρώνω και ανακατεύω με λίγο ελαιόλαδο.

Όταν ψηθούν οι σουπιές προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρω το φαγητό με φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μάραθο.



http://www.gourmed.gr


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget