Καφές: Τα συν και τα πλην στην Υγεία μας... - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Καφές: Τα συν και τα πλην στην Υγεία μας...

Δεν περνά εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια νέα έρευνα για τον καφέ. Σαφέστατα αυτό εξαρτάται κι από πόσο καφέ καταναλώνουμε κάθε μέρα, τι είδους, πόση ζάχαρη χρησιμοποιούμε κ.ο.κ. Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί για τον καφέ:


Συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών προσβολών, προστατεύει από την άνοια το διαβήτη τύπου, καρκίνο του δέρματος, βοηθά στις θερμιδικές δίαιτες διότι επιταχύνει τη διαδικασία που καίει το λίπος, είναι ήπιο κατασταλτικό της όρεξης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ, βελτιώνει την αντοχή των μυών στους αθλητές αλλά μπορεί να προκαλέσει αύξηση του καρδιακού παλμού, διότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, διεγείρει το έντερο για να πάμε στην τουαλέτα, παρεμβαίνει στην απορρόφηση σιδήρου.

Πολλές φορές στην Ελλάδα πίνουμε καφέ χωρίς συνοδευτικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών στο στομάχι, να ερεθίσει το βλεννογόνο του στομάχου και του εντέρου ενώ πολλές φορές η ανάσα μας δεν είναι αυτή που πρέπει διότι ο καφές αφυδατώνει το στόμα.

Τώρα μια νέα έρευνα για τον καφέ από το Βασιλικό νοσοκομείο της κομητείας του Σάρει στο Γκίλφορντ δείχνει πως οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τα νεφρά τους επειδή η καφεΐνη είναι ερεθιστική της ουροδόχου κύστης μπορεί να εντείνει το πρόβλημα της υπερδραστήριας κύστεως.


Πηγή: DailyMail         

medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου