Δεν περνά εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια νέα έρευνα για τον καφέ. Σαφέστατα αυτό εξαρτάται κι από πόσο καφέ καταναλώνουμε κάθε μέρα, τι είδους, πόση ζάχαρη χρησιμοποιούμε κ.ο.κ. Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί για τον καφέ:


Συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών προσβολών, προστατεύει από την άνοια το διαβήτη τύπου, καρκίνο του δέρματος, βοηθά στις θερμιδικές δίαιτες διότι επιταχύνει τη διαδικασία που καίει το λίπος, είναι ήπιο κατασταλτικό της όρεξης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ, βελτιώνει την αντοχή των μυών στους αθλητές αλλά μπορεί να προκαλέσει αύξηση του καρδιακού παλμού, διότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, διεγείρει το έντερο για να πάμε στην τουαλέτα, παρεμβαίνει στην απορρόφηση σιδήρου.

Πολλές φορές στην Ελλάδα πίνουμε καφέ χωρίς συνοδευτικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών στο στομάχι, να ερεθίσει το βλεννογόνο του στομάχου και του εντέρου ενώ πολλές φορές η ανάσα μας δεν είναι αυτή που πρέπει διότι ο καφές αφυδατώνει το στόμα.

Τώρα μια νέα έρευνα για τον καφέ από το Βασιλικό νοσοκομείο της κομητείας του Σάρει στο Γκίλφορντ δείχνει πως οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τα νεφρά τους επειδή η καφεΐνη είναι ερεθιστική της ουροδόχου κύστης μπορεί να εντείνει το πρόβλημα της υπερδραστήριας κύστεως.


Πηγή: DailyMail         

medicalland.gr
Μοιραστείτε το:

Το Κεντρί

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σχολιάστε :

0 σχόλια , γίνετε οί πρώτοι πού θα σχολιάσετε.