BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκια)
1 μαραθόριζα σε φέτες
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
χυμός από 1+1 λεμόνια
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες
Ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα μπουτάκια αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Τα θωρακίζουμε καλά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τη μαραθόριζα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και τον χυμό από το ένα λεμόνι. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε με νερό αν τα υγρά του μαρουλιού έχουν εξατμιστεί. Ξαναβάζουμε τα μπούτια στο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά γύρω στα 20 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό του άλλου λεμονιού. Προσθέτουμε σταδιακά και το ζουμί από το φαγητό προσέχοντας να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ταρακουνάμε να πάει παντού και αλατοπιπερώνουμε άλλη μια φορά.


Το φαγητό θα γίνει εύγεστο και χωρίς τις πέτσες από τα μπούτια, άρα μπορείτε να τις βγάλετε. Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψάρι, σολομό πχ. απλά μειώστε τον χρόνο μαγειρέματος του ψαριού από 20 σε δέκα λεπτά.


fagito.com/sintages-gia-dieta/206-kotopoulo-me-marathoriza-kai-marouli
« Προηγούμενη
Επόμενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια