BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκια)
1 μαραθόριζα σε φέτες
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
χυμός από 1+1 λεμόνια
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες
Ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα μπουτάκια αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Τα θωρακίζουμε καλά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τη μαραθόριζα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και τον χυμό από το ένα λεμόνι. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε με νερό αν τα υγρά του μαρουλιού έχουν εξατμιστεί. Ξαναβάζουμε τα μπούτια στο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά γύρω στα 20 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό του άλλου λεμονιού. Προσθέτουμε σταδιακά και το ζουμί από το φαγητό προσέχοντας να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ταρακουνάμε να πάει παντού και αλατοπιπερώνουμε άλλη μια φορά.


Το φαγητό θα γίνει εύγεστο και χωρίς τις πέτσες από τα μπούτια, άρα μπορείτε να τις βγάλετε. Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψάρι, σολομό πχ. απλά μειώστε τον χρόνο μαγειρέματος του ψαριού από 20 σε δέκα λεπτά.


fagito.com/sintages-gia-dieta/206-kotopoulo-me-marathoriza-kai-marouli

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget