Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Έρευνα: Τα έλαια χαμομηλιού και θυμαριού καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα

Υπάρχει μία μυριάδα φυσικών τροφίμων και ενώσεων που έχουν μελετηθεί για τις ικανότητές τους ως προς την πρόληψη ασθενειών αλλά και την...

Υπάρχει μία μυριάδα φυσικών τροφίμων και ενώσεων που έχουν μελετηθεί για τις ικανότητές τους ως προς την πρόληψη ασθενειών αλλά και την αντιμετώπισή τους.
Ενώ η φαρμακευτική βιομηχανία διοχετεύει στην αγορά φάρμακα που προκαλούν πολλές παρενέργειες, οι ερευνητές αποκαλύπτουν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δώρα της φύσης για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών που κυμαίνονται από διαβήτη, αρθρίτιδα ακόμη και καρκίνο. Για παράδειγμα, οι Κινέζοι ερευνητές έχουν δείξει ότι έλαια όπως το χαμομήλι ή το θυμάρι μπορεί να σκοτώσουν έως και το 90% των καρκινικών κυττάρων του μαστού.



Μελετώντας μερικά από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια στην τρέχουσα χρήση, όπως η μέντα, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, το γιασεμί, η λεβάντα, το χαμομήλι, το θυμάρι, το τριαντάφυλλο και η κανέλα, οι ερευνητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν πώς αυτά τα έλαια μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Πιο ειδικά, εξέτασαν την αντιβακτηριακή δραστικότητα καθώς και την τοξικολογία κατά των ανθρώπινων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Οι καρκινικές κυτταρικές σειρές που αξιολογήθηκαν ήταν τα MCF-7 καρκινικά κύτταρα του μαστού, τα Α-549 καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα και τα καρκινικά κύτταρα του καρκίνου του προστάτη PC-3.

Σε μία συγκέντρωση περίπου 0.2%, όλα τα αιθέρια έλαια ήταν σχετικά αποτελεσματικά στην αναστολή και των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα με εξαίρεση το αιθέριο έλαιο μέντας.

Παράλληλα, μερικά από τα έλαια ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Αιθέρια έλαια από κανέλα, θυμάρι, χαμομήλι, γιασεμί λειτούργησαν αποτελεσματικά ενάντια στις σειρές των καρκινικών κυττάρων του μαστού προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία.

Τα καρκινικά κύτταρα του μαστού ως επί το πλείστον καταστράφηκαν από τα τέσσερα αυτά έλαια, με το χαμομήλι να σκοτώνει έως και το 93% από αυτά. Ακόμη πιο αποτελεσματικό ήταν το έλαιο θυμαριού, το οποίο θανατώνει το 97% των MCF-7 κυττάρων του καρκίνου του μαστού. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η έρευνα διεξήχθη in vitro, πράγμα που σημαίνει ότι τα κύτταρα μελετήθηκαν μέσα σε εργαστήριο και όχι στον ανθρώπινο οργανισμό.

Έρευνα: Τα έλαια χαμομηλιού και θυμαριού καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταραΣύμφωνα με τους μελετητές η κυτταροτοξική δράση της κανέλας, του θυμαριού, του χαμομηλιού, του γιασεμιού ήταν σημαντικά ισχυρότερη από εκείνη των άλλων έξι αιθέριων ελαιών.

Συμπληρώνοντας τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Industrial Crops and Products διαπιστώνει ότι το χαμομήλι παρουσιάζει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η έρευνα αξιολογώντας 11 αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μέντα, γαλλικό εστραγκόν, πικρό και γλυκό μάραθο, βρέθηκε ότι το ρωμαϊκό χαμομήλι διαθέτει την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.

Σύμφωνα με την περίληψη της μελέτης το θυμάρι και το θρούμπι εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αναστολή έναντι της ανάπτυξης όλων των οργανισμών που δοκιμάστηκαν πιθανόν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θυμόλη και καρβακρόλη αντίστοιχα. 



πηγη


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια