Καλαμαράκια γεμιστά με λουκάνικο, πλιγούρι και πικάντικη σάλτσα

Μια ξεχωριστή συνταγή που “παντρεύει” βουνό και θάλασσα, με τα καλαμαράκια να γεμίζονται με λουκάνικα και πλιγούρι, ενώ πολύ γεύση χαρίζει στο πιάτο και η πικάντικη σάλτσα ντομάτας.


KALAMARAKIA GEMISTA

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά


  • 1.200γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 ντομάτα μέτρια σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κλαδάκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί γλυκό Σάμου
  • αλάτι, πιπέρι



http://www.olivemagazine.gr


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια