Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Δείτε άλλο ένα λόγο για να τρώτε ψάρι

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η κατανάλωση ψητού ή μαγειρευτού ψαριού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου, ανεξάρτητα από το πόσα καρδιοπροστατευτικά ω-3 λιπαρά οξέα περιέχει το ψάρι.

Μέχρι το 2040 υπολογίζεται ότι περίπου ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από άνοια, με αντίστοιχο κόστος στη γενικότερη υγεία, στις οκογένειες και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αλλαγές του τρόπου ζωής - μείωση της παχυσαρκίας, άσκηση και μείωση του καπνίσματος - μπορουν να οδηγήσουν σε λιγότερα περιστατικά της νόσου του Alzheimer. Η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων, που βρίσκονται στα ψάρια, σε σπόρους, ξηρούς καρπούς και ορισμένα έλαια, έχει επίσης σχετιστεί με βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου.

Μια πρόσφατη μελέτη, που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ψητό ή μαγειρευτό ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν περισσότερη φαιά ουσία σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη και το λογισμό. Στο εύρημα αυτό δεν έπαιξε ρόλο το ύψος της περιεκτικότητας των ψαριών αυτών σε ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση κάθε είδους ψαριού τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση εμφάνισης της άνοιας αργότερα στη ζωή.
Από το Λάμπρο Μελίστα, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr

H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget