Κουρκουμάς: Ίσως το πιο σημαντικό μπαχαρικό στον κόσμο - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Κουρκουμάς: Ίσως το πιο σημαντικό μπαχαρικό στον κόσμο

Άρθρο του ερευνητή Sayer Ji

Η κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό διαχρονικά συνυφασμένο με τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού και μεταβολισμού και που υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, ενώ διαθέτει αποδεδειγμένα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Πράγματι, η χρήση της κουρκούμης κατάφερε να διαφοροποιήσει ολόκληρο το ιατρικό μοντέλο που έχει ως βάση του τα φάρμακα. Όχι μόνο δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες όπως συμβαίνει στην περίπτωση των περισσοτέρων άλλων φαρμάκων, αλλά διαθέτει εκατοντάδες οφέλη αφού έχει αποδειχτεί εμπειρικά ότι συμβάλει στην εξισορρόπηση πάνω από 160 διαφορετικών φυσιολογικών διεργασιών του σώματος.

Αν και κανένα τρόφιμο ή βότανο δεν είναι κατάλληλο για όλους και πάντα υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ακούσιων κι ανεπιθύμητων παρενεργειών, η κουρκούμη είναι πραγματικά η μοναδική που διαθέτει εξαιρετικά υψηλό περιθώριο ασφαλούς χρήσης σε σχέση με πολλά φάρμακα με τα οποία έγινε σύγκριση, όπως η υδροκορτιζόνη και η ιβουπροφαίνη και πολλά άλλα. Επιπλέον, καμία ουσία από το σύγχρονο φαρμακευτικό οπλοστάσιο δεν πλησιάζει καν τη μακρόχρονη πορεία ασφαλούς χρήσης των 6000 ετών που έχει η κουρκούμη στην αγιουρβεδική ιατρική. (1)
Παρά τις τεράστιες δυνατότητές της στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, η κουρκούμη κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λάβει ποτέ την έγκριση του Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) λόγω έλλειψης αποκλειστικότητας και κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποφέρει κέρδη. Η αλήθεια είναι ότι ο «χρυσός κανόνας» του FDA μέσω του οποίου αποδεικνύεται η αξία ενός φαρμάκου βασίζεται κυριολεκτικά στο παλαιό ρητό: «εκείνοι που διαθέτουν τα χρήματα φτιάχνουν και τους κανόνες» και αν ο επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δολάρια που θα πρέπει να δαπανήσει εκ των προτέρων, οι διπλά τυφλές τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες που απαιτούνται από τον FDA δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ.
Στην ιστοσελίδα GreenMedInfo.com υπάρχουν πάνω από 5.000 αναθεωρημένες περιληπτικές μελέτες από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης των Η.Π.Α (MEDLINE) και έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 600 πιθανά οφέλη της κουρκούμης και / ή της πρωτογενούς πολυφαινόλης της που είναι γνωστή ως κουρκουμίνη(2).
Μερικές από τις πιο εκπληκτικές αποδεδειγμένες ιδιότητές της περιλαμβάνουν:
- αντιμετώπιση τύπων καρκίνου ανθεκτικών σε πολλά άλλα φάρμακα (3)
– καταστροφή των καρκινικών βλαστοκυττάρων (τη ρίζα όλων των καρκίνων) (4)
– προστασία από βλάβες που προκαλούνται από ακτινοβολία (5)
– μείωση των βλαβερών επιπέδων φλεγμονής
– προστασία από την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων (6)
– πρόληψη και αναστροφή ασθενειών που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ (7)

Το εκπληκτικό δεν είναι ότι η κουρκούμη μπορεί να προσφέρει λύση σε δεκάδες ασθένειες ταυτόχρονα ή ότι μπορεί να βελτιώσει παθήσεις που είναι ανθεκτικές στις συμβατικές θεραπείες, αλλά ότι υπάρχουν πάνω από 600 πρόσθετα προβλήματα υγείας στα οποία μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και / ή θεραπεία τους. Λάβετε επίσης υπόψη το γεγονός ότι η κουρκούμη βρίσκεται ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον και θα καταλάβετε γιατί η ύπαρξή της απειλεί τα έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων των φαρμακευτικών βιομηχανιών.

Πηγές:
1) The Genus Curcuma (Medicinal and Aromatic Plants – Industrial Profiles); CRC; March 2007
2) http://www.greenmedinfo.com/substance/turmeric
3) http://www.greenmedinfo.com/disease/cancers-multi-drug-resistant
4) http://www.greenmedinfo.com/blog/are-cancer-stem-cells-key-discovering-cure
5) http://www.greenmedinfo.com/disease/radiation-induced-illness
6) http://www.greenmedinfo.com/disease/heavy-metal-toxicity
7) http://www.greenmedinfo.com/blog/research-foodsspices-slow-perhaps-reverse-alzheimers

Πηγή άρθρου στα Αγγλικά www.greenmedinfo.com

Σημείωση Bio-Olympus: Μπορεί ο ο αρθρογράφος να επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του κουρκουμά αλλά το μέτρο είναι πάντα ο πιο καλός σύμβουλος. Πολλοί ειδικοί συστήνουν την αποφυγή του από άτομα με χολόλιθους και εγκυμονούσες. Έτσι, εάν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του ειδικού που έχει την κλινική σας εικόνα. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες με άλλα φάρμακα που τυχόν λαμβάνετε.
Για τους τρόπους χρήσης και τις δοσολογίες η Εναλλακτική Δράση δεν μπορεί να απαντήσει. Ζητήστε τη γνώμη κάποιου βοτανολόγου, διατροφολόγου ή σχετικού γιατρού.

H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου