Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Γιατί η επιστήμη “υποκλίνεται” στο λάχανο;

Υπάρχει μια συγκεκριμένη χημική ουσία που την βρίσκουμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ένα λαχανικό, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες...

Υπάρχει μια συγκεκριμένη χημική ουσία που την βρίσκουμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ένα λαχανικό, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες όχι μόνο βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας σε άτομα που έχουν ήδη καρκίνο, αλλά προστατεύει και από την εκδήλωση της νόσου σε υγιή άτομα.
Πρόκειται για την χημική ουσία diindolymethane -γνωστή ως DIM- η οποία σχηματίζεται στο σώμα με φυσικό τρόπο κατά τη διάρκεια της πέψης σταυρανθών λαχανικών όπως το λάχανο.
Αυτή η ουσία έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε ποντίκια-πειραματόζωα.

Το μόριο της DIM βελτιώνει επίσης κατά 50% την αποτελεσματικότητα μιας φαρμακευτικής ουσίας που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο και η οποία ονομάζεται σισπλατίνη (cispaltin).

Όλα αυτά δημοσιεύονται σε σχετική έκθεση στην επιστημονική επιθεώρηση BMC Biology. Σε αυτή την έκθεση αναφέρεται επίσης ότι αν και ήταν ήδη γνωστό ότι η DIM μπορούσε να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του καρκίνου των ωοθηκών, αποδείχτηκε ότι προκαλεί ακόμα και τον θάνατο αυτών των κυττάρων, μια διαδικασία γνωστή ως απόπτωση.
Ο επικεφαλής ερευνητής Sanjay Srivastava από το πανεπιστήμιο Texas Tech των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι η DIM αυξάνει την επίδραση της σισπλατίνης, χωρίς να είναι τοξική σε κανονικά/υγιή κύτταρα των ωοθηκών, με το να στοχεύει την δράση της στο γονίδιο STAT3 (Signal Transducer and Activator of Transcription 3) σηματοδοτώντας έτσι όχι μόνο την έναρξη αλλά και την αύξηση της απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων.


onmed.gr


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια